Jašari: Niko iz Srbije ne može da naudi Kosovu ili da ga ugrozi 1Foto: Pixabay/jorono

Bivši gradonačelnik Srbice Bekim Jašari saopštio je da je „Kosovo kao nezavisna država“ izgrađeno na demokratskim principima koji obezbeđuju slobodu i puna prava za sve njegove građane, bez razlike, kao i da je po pravima koje je ustavom dalo manjinskim zajednicama primer u Evropi i svetu u pogledu poštovanja sloboda i prava u obrazovanju, zapošljavanju, učešću u upravljanju, prenosi Kosovo onlajn.

On je u objavi na Fejsbuku istakao da Kosovu niko iz Srbije ne može da naudi ili da ga ugrozi.

„Mi smo spremni kao država, ali i kao društvo da postanemo gospodar naše zemlje, živeći u skladu sa nasleđem heroja i mučenika slobode“, naveo je Jašari.

On je naveo da nedavne akcije Kosovske policije na severu ne treba posmatrati i tumačiti drugačije nego kao sprovođenje dužnosti definisanih ustavom.

„Proširenje državnog suvereniteta na svaki kutak teritorije je obaveza koja se mora realizovati. Kao nova država, iz mnogih pregovora koje smo vodili, napravili smo bolne kompromise u ime održavanja mira, regionalne stabilnosti i međunarodnog prijateljstva“, naveo je Jašari.

Kako je rekao Kosovo jedino što treba da uradi jeste da obezbedi sigurnost za stanovnike severa i razvoj tog dela Kosova kroz zapošljavanje i stvaranje perspektive za sve bez razlike.

„Evropa i drugi međunarodni mehanizmi moraju da vide destruktivnu politiku Beograda i da se ozbiljno pozabave pretnjama Srbije i onih koji i dalje žive sa Miloševićevim iluzijama i propagandom, koji ugrožavaju stabilnost Balkana i šire. Barikade na severu moraju odmah da se uklone, tamošnji građani ne smeju da budu taoci beogradske politike“, poručio je on, prenosi Kosovo onlajn.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari