Jelena Milić: Nismo protiv ruskog naroda nego nedemokratskog režima

Bila sam na mnogo skupova kako da se boriti protiv ruske propagande. To su ogromne teme o kojima se razgovara i u EU. Mi u Srbiji nabijamo glavu u pesak i krijemo se od toga
Direktorka Centra za evroatlanske studije govori za Danas o negativnim reakcijama na njen izveštaj o ruskoj mekoj moći

Ostavite komentar


  1. G-đa očigledno prenebregava činjenicu da naša vlada čiju politiku ona zastupa nije napravila referendum da li je naš narod za ili protiv pristupanju u EU što bi trebalo da bude osnovno načelo demokratske politike zemlje. Njoj još očiglednije ne bode oči činjenica da vlada VB hoće da napravi referendum o istupanju iz EU ali mi to uopšte ne kapiramo o čemu je reč.

  2. Direktorka Centra za Evroatlanske….zar
    se od g-dje direktorke Centra za Evroatlanske studije moze ocekivati bilo sta drugo?
    Evropevaljka, USA i EU su za nju primeri
    demo(n)kratije….ovo je vise nego jadno i ustvari SMESNO!!!
    Kome vi to g-djo direktorka pricate o toj
    slavnoj „demokratiji“ zapada???
    Ko god poznaje USA i EU, moze samo ili da se smeje ili da…bolje da nekazem
    sta mislim….JADNO

  3. Zalosno je da vecina gradjana Srbije ne shvata da Ruski rezim je idealan za vladare koji su prakticno bez kontrole. Vrhunac neznanja bio je onda kada je Milosevic izveo narod na mostove da brane svoje plate od po 10 maraka. Vrlo slicno se dogodilo za vreme Gradjanskog rata u SAD kada su crnci sa Juga ratovali protiv Severa koji se borio da ti Crnci dobiju slobodu.

  4. Jelena imate moju podršku 100%.

    Nažalost mislim da je ta bitka izgubljena. od 1990-2016 sproveden je proces rusizacije Srbije. Preko kadrovskih ključeva. Evo da vidimo ko je za tih 26 g sve bio na rukovodećim mestima u vojsci, politici, medijima, obrazovanju, zdravstvu, izdavaštvo, kultura…a SANU i SPC da i ne spominjem , znači ko je bio na tim rukovodećim mestima? Samo rusofili…Evo sada žanjemo plodove tog dugoročnog „projekta“.

    Ps. Vlast je namerno „zatvarala oči“ kada su obrazvoani odlazili u emigraciju na zapad, zašto? Zato što su izračunali da su oni „opasni“ jer bi u Srbiji afirmisali zapadne vrednosti. A bez tih obrazovanih nije moguć civilizovan zivot ni u jednoj zemlji pa ni u Srbiji.

  5. Nije valjda Amerika demokratska zemlja. Po američkoj praksi je to obična prevara.

  6. Само у окупираној земљи, као што је то Србија, особе без икаквих интелектуалних, спортских или пословних достигнућа, вољом окупатора постају јавне личности које дају интервјуе и појављују се у медијима.

  7. Vidim NATO demokratiju na djelu u Afganistanu, Iraku, Libiji, Siriji, Kosovu…Nikad ama bas nikad ne zaboraviti, NE U NATO!

  8. Gospodja i njen centar su uradili tacnu i strucnu analizu o „ruskoj mekoj moci u Srbiji“.Sve je tacno i istinito.Ne moze se tvrditi da je gro Srba protiv EU,dok,na suprotnoj strani je ogromna vecina Srba,koji zive i rade u EU.Ovima,koji su protiv EU bih postavio pitanje,a koliko Srba zivi i radi u zemljama EU,a koliko u Rusiji?To je valjda pravi pokazatelj o zelji gradjana Srbije da li su za EU ili Rusiju.Ili jos bolje,postavio bih pitanje,na referendumu,tipa da li ste da zivite i radite u Austriji,Nemackoj ili Svajcarskoj ili „bratskoj“ Rusiji.Problem resen na prost nacin.

  9. Srbija je demokratska drzava sa razlicitim politickim stavomima i politickim opredeljenjem. Ako jedna Francuska, Nemacka, Amerika, vrednuju razlicite politicke stavove, pa cak i u svojim parlamentima imaju stranke koje su politicki razlicitite od vladajuce vecine i Koje upravo se protive i protiv NATO alijanse i EU, ali ne postoji ni jedna nevladina organizacija koja ich oiliticki proziva po raznim medjunarodnim institucijama. Zalosno je sto se Jelena Milic svrstala u red onih koji su za savez sa Rusijom, a protiv EU i NATO i u 21 veku trce srbijom pa nam jedni vezu zute, a jedni plave trake. Jelena Milic sad trazi opravdanje za svoje postupke, ali opravdava nema za one koji izdaju druge da bi uvelicali sebe pa ma ko to bio.

  10. Sve civilizovane zemlje Evrope i Sveta su clanice EU i NATO-a, a sa druge strane Rusija, Kina, Indija, Iran, Irak, Sirija, Kuba, Severna Koreja i srBski rusofili…Pametnom dovoljno!

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Ana Ćurčin, muzičarka

Danas predstavlja pokušaj objektivnosti i relavantnosti prema nekakvoj istini koja bi trebalo da bude jedna vodilja kada je žurnalistika u pitanju.