Jeremić: Hitna ostavka Vučića i fer izbori ili građanska neposlušnost

Ostavite komentar


  1. Da su pametni ostavka bi im umnogome olaksala njihovo neizvesno stanje. Mada znaju oni koliko su zla pocinili i sta ih ceka takod da silazak sa vlasti ce biti vrlo bolan za gradjane Srbije.

    1. A, koja su to „zla“ počinili? Možda to što su državne finasije konsolidovali i vratili ih u kakvu takvu normalu? Možda to što su stabilizovali kusr dinara, i što se dinar u odnosu na euro kotira stabilno već 7-8 godina? Možda je greh što narod redovno prima penzije, koje su u prethodnim godinama bile skoro ukinute? Možda su počinili zlo što su doveli na stotine stranih investitora za koje smo svi mislili da će raditi umesto nas a mi udobno živeti od njihovog rada? Možda što su privatizovali privredne gigante koje prethodna vlada nije uspela da uništi, kao većinu onih koje su prethodno „privatizovali“? Možda su počinili „zlo“ što su ušli u pregovore sa Albancima pa ih sada, jedni optužuju za izdaju dok pregovaraju, a drugi, u isto vreme, za ratno huškanje kada pokušavaju da izadju iz ovih pregovora čija je svrha da se legalizuje sila medjunarodne zajednice? Šta mislite da će doneti njihov „silazak“ sa vlasti? Mislite da će Djilas i Sergej Trifunović da nam „nabiju“ švedske plate? Da ćemo, kao u ona dobra stara vremena komunizma moći da „toliko malo radimo da niko tako malo ne može da nas plati“?! Svi ste vi tražili kapitalizam, fokusirajući se na velike plate a, zaboravljajući da se do tih velikih plata može doći samo kroz „krv, znoj i suze“. Ništa se neće promeniti. Doći će neki novi „Beli“, neki „Sergej“, koji će „pišati po tudjim grobovima“, neki novi ljudi u „kožnim kaputima“ ili, gladni i nenasiti, koji će rasturiti sve ovo od naše sirotinje što je ostalo.I opet ćete Vi, i slični Vama, biti nezadovoljni, skakati ulicama i tražiti novog „mesiju“.

      1. Gde ti zivis Mladene pobogu?
        Sve sto si napisao nisu tvoje reci, te floskule se vrte svakog dana na Pinku i Vucic laze svaki dan o zlatnom dobu i boljem zivotu i standardu al’ od
        ( malo) sutra.
        Zasto se ne vratis unazad
        pre 2000 godine i informises se malo sta su Milosevic u koaliciji sa Seseljem i Vucicem koji je bio ministar ostavili iza sebe.
        Neisplacenih 17 penzija,
        neisplacenu staru deviznu stednju, kratete a ne rupe u budzetu drzava je bila ruinirana.
        A kako je sada?
        Smanjene penzije, nenormalne subvencije
        strancima, 10 milijardi evra
        povecan javni dug, rasprodaja rudnnika Bor,
        PKB-a i jos mnogo toga.

  2. Ovaj čovek se u Ministarstvu spoljnih poslova ponašao kao mali Hitler. Ponašao se kao da je MSP njegovo privatno vlasništvo. Trošio je državni novac nemilice, praveći štetu narodu za čije je interese trebao da se bori. Mislim da gospodin Jeremić sebe stavlja u ppoziciju koja je daleko iznad pozicije Srbije i srpskog naroda. Srbija je tu samo da pomogne njegovoj visosti da zasija u što boljoj svetlosti. Rasporedjivao je službenike i radnike kako se njemu htelo, bez obzira na materijalne konsekvence takvih svojih postupaka. Šta on danas traži? Ostavku Vučića, koji je, koliko juče na izborima pobedio sa neverovatnim rezultatom. Potukao je celokupnu opoziciju i poslao ih na političko bunjište odakle se sada javlja ovaj „vredni srpski štetiša“. Šta još ovaj gospodin traži? Fer izbore?! Pretpostavljam da su ti, fer izbori, samo oni na kojima bi većinu dobio „prepodobni“ Vuk Jeremić?!

    1. Vuk Jeremić je slučajno završio Kembridž i Harvard, a ne megagigatrend i nema lažnu diplomu.
      Uporedjuješ dijamante i bižuteriju, gospodu i secikese, dame i seoske tračare.
      Loš pokušaj, botu.

      1. Oduševljen sam Vašim komentarom. Tipičan način razmišljanja ukorenjen kod srpskog plebsa i moralne gologuzije. Kembridž i Harvard se pišu velikim slovom a „megatrend“ malim?!?! Verovatno se i SAD, VB i „srbija“ pišu na isti način? Da li samo imena i prezimena stranaca pišete velikim slovom a svoja malim? Možda je za Vas Jeremić „dijamant“. Ja mislim da je lažni. Da je to još jedan „lažni car“, koji će gradjanima Srbije palanačkog mentaliteta ponovo prodati rog za sveću.

  3. Sada je i deci u osnovnoj školi jasno otkud ova pošast na vlasti u Srbiji. Njegov rok trajanja je vezan za obećano pravno obavezujuće konačno rešenje za Kosovo a to sigurno nije povratak institucija naše države u južnu pokrajinu a dotle su im od zapada a vidimo i Rusije odrešene ruke da u Srbiji rade šta hoće kao fol da deradikalizuju i pripreme glasačko telo na krajnju veleizdaju države na čiji su se ustav zakleli, kao stari lažljivi radikali. Poslednjih 6 godina zahvaljujući vučiću, vulinu i đuriću kao i kriminalnoj organizaciji na severu kosova država Srbija je izgubila sve svoje atribute tj. institucije i preuzela ih je privremena albanska vlast na Kosovu odnosno njima je gore navedena ekipa to predala u ruke. Pre njih našu državu je proterala ista familija na čelu sa tatom Miloševićem, sa KiM 1999.godine, nakon kapitulacije i izdaje potpisanim kumanovskim sporazumom i pustili su NATO trupe da tamo uđu ostavivši naš narod na milost i nemilost šiptarima koji su jedva čekali trenutak osvete za mnoga zlodela koja je naša navedena banda učinila tamo kao u naše ime, stim da je pokojni Oliver Ivanović uspeo da organizuje i spase nešto naroda na severu. Kasnije znamo tok događaja i višebrojna stradanja našeg preostalog naroda na KiM. Kao što ih je boleo crven ban sebastian kurc za KiM, što bi reko Basara, tada 1999. u Kumanovu tako ih je boleo i 2013. u Briselu, bitno je da naša vlasna familija jaše na krilima večne teme o Kosovu koristeći ga kao izgovor za veliku pljačku države i čak obračun sa protivnicima u zemlji i na severu Kosova jer za šta god ih pitate oni kažu pa gde sad kad rešavamo problem Kosova i nazovu vas pritom izdajnikom i saradnikom Haradinaja koga su samo da podsetim oni izglasali da vlada trenutno Kosovom. Ovo ludilo, pljačka i priprema veleizdaje nakon prethodne dve otvorene izdaje mora se sprečiti pod hitno jer ako se to ne učini posledice će biti nesagledive.

  4. Dok je Djilas prisutan medju organizatorima, protesti su osudjeni na propast. Jeremić treba da se distancira od takvih.

  5. Decom manipulisete vi. Ne branim Vucica, ali dok ste se skrivali iza gradjana na protestu i bilo je smisla, a ako ste vi krajnje ishodiste svega ovoga, onda ne hvala.

  6. Narode Srbije, sećaš li se ko je postavio ova važeća izborna pravila? Zar nisu ovi isti kojima izbori prema tim pravilima, sada nisu fer?

  7. Sto se tice gradjanske neposlusnosti,potpuno se slazem.Ovome mora doci kraj.Pljackaju nas na razne nacine,infostan,struja,porez,da li iko moze da im udje u trag.Pa seca stabala,novogodisnja rasveta u septembru a evo i u martu,ma spisak je beskrajan.

  8. Izneo sam misljenje da je gradjanska neposlusnost ispravna i razloge za to.Obrisali ste mi komentar,ok,cutacu valjda je to u duhu slobode medija.

  9. Reče Vuk Jeremić! Nije važno šta je rečeno, već ko je to izgovorio! Pa sami procenite!

    1. Izgovorio Vuk Jeremić koji je završio Kembridž i Harvard, ako znaš uopšte šta je to, botu.
      A vi kako ste?

  10. Da li je ova vlast loša? Jeste, spisak je podugačak.
    Da li je bivša vlast bila loša? Jeste, spisak je tu negde iste dužine.
    Da li one prethodne treba da vratimo? Nikako!
    Da li da ostavimo ove danas? Nikako!
    Šta onda da radimo? Nemamo pojma.

  11. ovde ako ne bude nekog popuštanja od strane vlasti sve vodi ka teškoj nestabilnosti i protestima non stop. to će da se oseti i na novčanicima svih nas. eto lepe prilike da vidimo da li je vučiću više stalo do vlasti ili do nas građana i Srbije.

  12. Vuče, VOĐO opozicije, gledao sam te juče na RTV.U jednom momentu misliosam da ćeš da zaplačeš, ili da odeš tetki po lekove.ODLAZI već jednom.Ostavi ovaj narod na miru.Čim si postao „vidljiv“ NA protestima, oni su osuđeni na propast, što smo i videli u nedelju.BRUKA.CIRKUS,.Pusti mlade,pametne,poštenije da vode opoziciju.Ti i takvi kao što si ti smučio si se ovom napaćenom narodu.SRAM TE BILO!!!!!!ODLAZI!!!!!!

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bojana Stefanović, glumica

Ako želite da podržite Danas i da podržite nezavisno novinarstvo u Srbiji, pravi način da to uradite je da se pretplatite i postanete član Kluba čitalaca Danasa.