Potpredsednik Vlade Vojvodine i član Glavnog odbora Demokratske stranke Goran Ješić izjavio je da očekuje da na predstojećoj sednici GO DS predsednik demokrata Boris Tadić ponudi ostavku, nakon čega bi usledila programska i izborna skupština.


Ješić juče je prilikom posete predsedniku opštine Smederevska Palanka Radoslavu Milojičiću, odgovarajući na pitanja novinara, rekao da prvi put čuje da su on i Milojičić glavni aduti Dragana Đilasa u smenjivanju Tadića i istakao da je njegov stav prema odnosima u DS poznat.

„Komuniciram i s Tadićem i sa Đilasom, ali svima je poznat stav Pokrajinskog odbora DS i da očekujemo od predsednika Tadića da ponudi ostavku, možda već na ovoj sednici. Moja ideja je da se nakon toga zakaže programska skupština, a zatim i izborna. Moramo da redefinišemo svoje politicke stavove, jer je program napravljen 1990. u jednopartijskom sistemu“, istakao je Ješić.

Nakon toga bi trebalo da budu kažnjeni oni koji su napravili loše političke rezultate i naneli štetu građanima Srbije, a time i DS-u, pa da od 1. januara demokrate, kako je rekao, „krenu da ruše ovu nesposobnu vladu“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari