Joksimović: EU – najbolje mesto za život

Ostavite komentar


  1. Vecina gradjana odavno zna to sto porucuje naslov,ali hajde to objasnite prezidentu drzave i ostalim laznim patriotama.
    Ipak,hvala vam i na ovome.Mnogi su bili ministri a previdjali vaznu cinjenicu da je danas i ovde EU najbolja i najprihvatljivija za ljude.

  2. Evropska birokratija se zasniva na dobro placenim sluzbenicima. Vi ste jedan of njih i ne sumnjam da vam je u EU lepo. Sto se tice Srbije tu je situacija nesto slozenija. Sankcije, bombardovanje, ucene, rasturanjem SFRJ odnosi bivsih republika previse komplikovani. Kao rezultat unistena privreda. Ne, EU nam nece pomoci da se industralizujemo, ponovo. Oni traze trzista i jeftinu radnu snagu. Situacija se jos vise komplikuje kad se uzme u obzir odnos prema Rusiji. Ne verujem u dobre namere onih koji su nas vratili u srednji vek. Istorija vas nicemu nije naucila. Zarad polozaja i privilegija pricate nam price koje su pusta obecanja. Igrate vrlo opasnu igru koja moze da se pretvori u uzas. To je igra eksperimenta sa ekonomijom, odnosima medju narodima i iznad svega to je process koji kad krene pogresno nema sigurnosni pojas da ublazi udar. Kad se krah desi sve ce se raspasti. Zvuci previse pesimisticki? Pa onaj ko ne zeli da vidi obe strane taj rizikuje bas onaj najgori scenario. U EU ekonomiju cu verovati kad prestanu da stampaju 80 milijardi evra svakog meseca, kad pocnu da dizu kamate i tako nagrade stedise a ne duznike, kad poniste priznanje Kosova kao nezavisne drzave, kad svoju buducnost zasnuju na volji naroda a ne na svojim privilegijama i opasnim vizijama. Vec deset godina EU ide of loseg do goreg. Stalno obecanja u reform. Pa to je probao i SSSR pre nego sto se raspao. Ne moze se reformisati nesto sto je pogresno. Nisam pomenuo USA. A I sta da pominjem. Pa to svi znaju. Previse kompleksno da bi uspelo. A bleferi u EU se ponasaju kao da je svet njihov. Svi pricaju o velikom ekonomskom slomu mnogo vecem of onog 2008. Briselske birokrate drze glavu u pesku i dublje tonu u eksperiment sa ekonomijom. Negativna kamata, pa malo vise negativna… Svima je jasno ne moze to u nedogled. Ali njima je dobar svaki trenutak produzenja laznog sna. Otreznjenje ce bit tako bolno da mozda niko nece preteci da o tome prica. A vi uzivajte danas jer sutra za koje se zalaze mozda nece postojati. Bilo bi mi drago da sa vama podelim vas san ali ne mogu. Izvinjavam se ali ne mogu da pricam ono sto ne osecam.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 4, 5. i 6. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bojana Stefanović, glumica

Ako želite da podržite Danas i da podržite nezavisno novinarstvo u Srbiji, pravi način da to uradite je da se pretplatite i postanete član Kluba čitalaca Danasa.