Još nije sve gotovo oko zajedničkog predsedničkog kandidata opozicije

Tokom ove nedelje se očekuju razgovori koalicije oko SSP i „Moramo“ oko predsedničkog kandidata

Ostavite komentar


  1. Zašto ovi iz grupe „Moramo“ misle da je njihov stav o Ponošu kao predsedničkom kandidatu bitan za najveći broj opoziciono orijentisanih ljudi?
    Da li je možda zamišljeno da pokušaju sa trgovinom – mi podržimo Ponoša, vi našeg Dobricu? Od toga nema ništa, zaboravite. Malo političke realnosti ne bi škodilo,

  2. Teško se može od čoveka koji nije lider ni u sopstvenoj političkoj grupaciji napraviti lider čitave države. Tako, sam izbor kandidata nagoveštava da on, ukoliko bude bio izabran, to neće ni biti, već da će njime upravljati onaj ko sada i upravlja tom političkom grupacijom. I sve bi to bilo možda i prihvatljivo da takvu „papazjaniju“ nismo gledali onomad, nakon 5. Oktobra. Uz jednu bitnu razliku, tada se menjao čitav svet, stvarala se Evropska unija, a domaći akteri su bili ozbiljni „demokratski lavovi“. Zato je i medjunarodna zajednica imala više simpatija i razumevanja za greške koje smo činili. Sada je svet brutalan u sprovodjenju sopstvenih interesa, tako da ni na koji način ne možemo očekivati samilost u njihovom ponašanju i postupanju. Razumem da ne mali broj gradjana „pati“ za većim ljudskim pravima i čistijim vazduhom, ali patnja za dečijim patikama i lizalicom je mnogo veća od toga, pa je ne bi trebalo ni prizivati u svom dvorištu.

  3. S obzirom na kriterijum „ostvaren u svojoj profesiji“, zanima me u kojoj se to profesiji ostvario Lazovic iz Ne davimo Beograd? Hvala.

  4. Clan sam Ne davimo Beograd(neaktivan). Takodje, Zelenovica izuzetno postujem zbog sve sto je uradio u Sapcu. Ako bi koalicija Moramo slucajno odlucila da ne podrzi Ponosa, onda me ta koalicija vise ne interesuje. Sada nam je potrebno jedinstvo svih u opoziciji.

  5. Jedva smo nasli coveka koji ce da prihvati satanizaciju koja mu tek sledi, a ovi iz GG Moramo ni sami ne znaju sta hoce.
    Treba nam sabornost oko zajednickog cilja – promene sistema.

  6. Smatrate ovu kandidaturu Ponosa kao poklon avu.
    Potpuno sam razocaran’od toliko kandidata vi se uhvatite za nekoga ko sigurno ne može da naudi avu.Jedina šansa da se vlast skine jesu precednicki izbori…Da li to radite namerno?
    Često govorenje da nema revanšizma nam upravo govori da i ako dodjes do pobede sve ce manje više ostati isto.

  7. Otkad je ovo „Koalicija oko SSP-a“. Koliko ja znam jezgro te koalicije su SSP, NS i DS.
    Primetio sam da i Nova koristi „koalicija oko SSP-a“. Izgleda malo koordinovano, zar ne?

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Srđan Gojković Gile, muzičar

Pozivam sve one koji čitaju Danas da ga podrže tako što će se učlaniti u Klub čitalaca Danasa i tako podržavati nezavisno novinarstvo.