Jovanov najavljuje krivičnu prijavu protiv Aleksića zbog navoda o korupciji pri izgradnji autoputa 1Printskrin RTS

Šef poslaničke grupe Srpske napredne stranke (SNS) u Skupštini Srbije Milenko Jovanov najavio je da će podneti krivične prijave protiv predsednika Narodnog pokreta Srbije Miroslava Aleksića zbog današnjih tvrdnji o korupciji prilikom izgradnje autoputa Ruma-Šabac-Loznica.

Aleksić je na konferenciji za novinare neposredno pre izjave Jovanova pozvao tužilaštvo da utvrdi verodostojnost pisma koje je nekadašnji vlasnik tabloida Objektiv Aleksandar Papić navodno uputio predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću o korupciji pri izgradnji auto-puta Ruma-Šabac-Loznica.

Aleksić je pozvao tužilaštvo da utvrdi da li su tačni navodi iz pisma da je azerbejdžanska kompanija Azvirt, angažovana na izgradnji tog autoputa, dala osam miliona evra Srpskoj naprednoj stranci (SNS) preko nekadašnjeg direktora Koridora Srbije Dmitra Đurovića.

Milenko Jovanov je novinarima u Skupštini Srbije, govoreći odmah posle Aleksićeve konferencije kojoj su prisustvovali i drugi s izbone liste „Srbija protiv nasilja“, kazao da će u ponedeljak biti podnete krivične prijave „protiv onih koji su iznosili tvrdnje“.

„Nadam se da će te svoje tvrdnje dokazati na sudu, da se neće pozivati na imunitet, da se neće pozivati na to da su poslanici, da će primiti poziv, otići na sud i stati čvrsto iza stavova koje su danas izneli“, rekao je Jovanov.

Po njegovim rečima, Aleksić se pozvao na navodno pismo nekoga koga je označio kao saradnika klanova i kriminalca.

„Ako je to čovek kome oni veruju, a sami za njega kažu sve najgore, onda je to vrlo interesantan logički sled stvari“, kazao je Jovanov.

Upitan kako se finansira izgradnja puta Ruma-Šabac-Loznica i da li se Srbija zadužila 128 miliona evra, kazao je da je nije ministar i da ne zna napamet te podatke i uputio novinare da mu pošalju pitanja mejlom.

Na pitanje da li može da garantuje da li je sav novac uložen u puteve, odgovorio je: „Naravno da je sav novac uložen u puteve“.

Jovanov je govorio i o Međunarodnom danu borbe protiv korupcije, navodeći da je Srbija ispunila 10 od 13 GRECO preporuka, dok su preostale tri u proceduri.

On je od nadležnih organa tražio da istraže navodne malverzacije koje su činili Dragan Đilas dok je bio gradonačelnik Beograda, Marinika Tepić kao pokrajinska sekretarka za sport i omladinu i Miroslav Aleksić kao predsednik Opštine Trstenik.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari