Jovanović: Drugi gradovi se hvale platama, a Niš vozilima za komunalnu miliciju 1Foto: J. Stanković

Odbornik opozicione koalicije „Niš, moj grad“ Branislav Jovanović izjavio je danas da, dok se Pirot, Zaječar, Leskovac i Vranje hvale visinama plata, zoološkim vrtovima, postrojenjima za prečišćavanje otpadnih voda, gasifikacijama i stadionima, Niš može da se pohvali kupovinom četiri „škode“ za komunalnu miliciju.

Jovanović je kazao da su „škode“, vredne oko pet miliona dinara i da su kupljene novcem građana.

„Dugačak je spisak preduzeća i ustanova koje su dobile „škode“ za čitav vozni park. Ne treba nam Sajam automobila, imamo izložbu najnovijih modela kod gradskog rukovodstva“, izjavio je Jovanović na konferenciji za medije.

On je kazao da s druge strane, građani „muku muče“ s javnim toaletima i nadstrešnicama na centralnom trgu jer se raspadaju.

Prema njegovim rečima, za građane Niša se nabavljaju bicikli kao predizborni poklon, umesto da se postave ograde i obezbede bulevari na kojima su učestale saobraćajne nesreće.

„Gradski čelnici se bave isključivo praznim obećanjima, a realnost su novi automobili za funkcionere i po neki stan. Prazna obećanja gradskog rukovodstva su velika, a dela ni na vidiku“, istakao je Jovanović.

Kako je kazao, građevinska sezona je na izmaku, a od „kapitalnih investicija“, u Nišu je ostala ugradnja grebanog asfalta.

Jovanović je istako da gradski čelnici obaćavaju svakodnevno kvantašku pijacu kod Kazneno popravnog zavoda, izmeštanje tvrđavske pijace, izgradnju dve pijace na Ledenoj steni i Paliluli, Kargo centar, Ekspo centar, Koncertnu dvoranu i zgradu muzeja, ali Niš sve to i dalje nema.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari