Jovanović (DSS): Građani na referendumu da glasaju protiv promene Ustava 1Foto: FoNet/ Zoran Mrđa

Kandidat za predsednika Srbije koalicije NADA (POKS-DSS) Miloš Jovanović izjavio je da je ta koalicija protiv promene Ustava Srbije i da će pozvati građane da na referendumu glasaju protiv izmene najvišeg državnog pravnog akta.

Jovanović je za današnju Politiku rekao da ta koalicija smatra da se ne treba navikavati na promene Ustava, jer je on u srpskoj geopolitičkoj situaciji najjača odbrana teritorije.

„Protiv smo i zato što je uslovljena našim takozvanim evropskim putem, a niti će se EU u dogledno vreme širiti, niti mi možemo postati članica, budući da se od nas traži odricanje od južne pokrajine“, rekao je lider DSS-a.

Kako je saopštila ta stranka, Jovanović je rekao da je razlog za to što se druge stranke u opoziciji nisu oglasile u vezi sa promenom Ustava Srbije – leži u tome što je zahtev za promenu najvišeg državnog pravnog akta stigao iz EU.

„Oni su iznedrili suludu ideju da EU nema alternativu, što je bila neka vrsta zvanične državne ideologije od 2008. godine pa nadalje“, rekao je Miloš Jovanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.