Jovanović (DSS): Stati na put Đukanovićevoj agenturi u Srbiji

Ostavite komentar


  1. Veliki broj ljudi poreklom iz Crne Gore godinama zauzima visoke(i najviše) položaje u državnim organima,društvenim organizacijama, ustanovama , državnim preduzećima,kao i u policiji i vojsci.Planski se to radilo od 1945.godine da bi se sada neko setio da kaže nešto o tome.Veliki broj stanovnika Crne Gore ima u Srbiji poslovna preduzeća,kapital,imovinu i uživa sve pogodnoti ove zemlje.Ko je kriv-sami smo krivi što smo to dozvolili?Da li Srbi u Crnoj Gori(koji se tako izjašnjavaju) pripadaju, po Ustavu Srbije,kategoriji „svojih državljana u inostrastvu“?

  2. Jovanović dobro zna da su srpski i crnogorski režim u odličnim odnosima, najboljim od sredine, 90-ih kada su se Milošević i Đukanović posvađali. Sve vreme dok je sporni zakon bio u proceduri nije bilo reakcija iz Srbije. U danu kada je zakon usvojen Vučić i Đukanović su bili na samitu u Albaniji i to nije bila tema razgovora. Srpski režim je nevoljno reagovao na dešavanja u Crnoj Gori tek kada je postalo očigledno nezadovoljstvo naroda u Srbiji. S’obzirom da se nalazimo u izbornoj godini treba misliti o tome, jer većina glasača u Srbiji, pa i SNS-a traže da se zaštite prava vernika SPC u Crnoj Gori. Zato služe mediji, pa se u režimskim tabloidima napada Đukanović, a istovremeno hvali Vučićeva politika. A zapravo oba režima imaju iste savetnike, koji se zaduženi za marketing i koji prave medijsku kampanju.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 3. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Ognjen Radonjić, profesor

Iz Danasa u bolje sutra.