Jovanović: Osvetljavanje ludila u Beogradu 1Foto: Narodna stranka

Nakon odluke Gorana Vesića da u letnjem dobu kiti Beograd za doček Nove godine, odbornička grupa „Savez za Srbiju“ javno pita da li se mi nalazimo u „zlatnom dobu“, ili u predvorju ludila?

– Svaka normalna gradska vlast se u septembru bavi uspešnim početkom školske godine, unapređenjem javnog prevoza i drugim važnim pitanjima. Aktuelna vlast u Beogradu je, međutim, odlučila da u septembru akcenat stavi na postavljanje novogodišnjeg dekorativnog osvetljenja.  U situaciji kada u Beogradu nema nijedne nove škole, nema besplatnih udžbenika, nema dovoljnog broja vozača GSP-a i beleži se porast svih vrsta nasilja, neverovatno je da je gradska uprava zauzeta postavljanjem uličnih lampiona i generalnom probom za doček Nove godine, navodi se u saopštenju.

Odbornička grupa „Savez za Srbiju“ predlaže da se iskoristi staro osvetljenje, koje je takođe višestruko preplaćeno.

– Predlažemo da se predviđenih 300 miliona dinara iskoristi u interesu običnih ljudi u Beogradu, od kojih mnogima nedostaju elementarne stvari. Predlažemo i da se priprema Beograda za doček Nove godine obavi uoči Nove godine, kao što nalaže elementarna logika. Šta o svemu ovome misli gradonačelnik Beograda, ako ga uopšte ima?, rečeno je u saopštenju.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari