Jovanović: Podela nije dobro rešenje

Ostavite komentar


  1. Slažem se samo sa tim da treba izbeći oružane sukobe i d Kosovu nije mesto u UN dok ne reše pitanje ljudskih prava,a što se tiče konstatacije o primeni rešenja iz dosadašnjih sporazuma i praćenju kako se odražavaju na terenu malo je smešno kako do sada ih „niko nije pratio“?

    1. Već nerviraju svakodnevne „mantre“, pout ovih da, „treba izbeći oružane sukobe“, koje se čuju od pojedinih ljudi, posebno onih koji sebe utrpavaju u neku od „gradjanskih inicijativa“, što bi, samo po sebi, trebalo da znači nešto moderno, progresivno i u duhu takozvanih, „novih evropskih vrednosti“. Poštovana gospodjo SBIJA NE ŽELI RAT A MISLIM DA GA NIKADA NIJE NI ŽELELA ali, stavljanjem na znanje svojim neprijateljima, da rat, u ovom slučaju odbrana, nije uopšte opcija za ovaj narod i državu, rat će sasvim sigurno dobiti. „Heroji“, poput naših suseda, posebno Albanaca., jedva čekaju takve „miroljupce“. Najviše vole one koji se drže one biblijske „ako on tebe kamenom ti njega hlebom“. Verka Jovanović je, za divno čudo, dala jedno realno vidjenje situacije i predložila nešto što je sasvim logično i što bi moralo da sledi posle višegodišnjih pregovora. Ko je i zašto, sa srpske strane, uopšte, i pregovarao ako druga strana praktično ništa nije ispunila od onoga što je potpisala a, što traje već godinama?! Ne znam da li postoji normalan čovek na ovoj planeti koji je za rat?! Odbrana je sveto pravo gospodjo i ma šta Vi mislili o tome, rata će uvek biti. Stradaće oni koji mašu cvećem i maslinovim grančicama.

    2. Spor u vezi sa Kosovom postoji duži niz godina, svima je u interesu da se dođe do rešenja, naravno, mirnim putem. Problem je taj što se Srbiji prati svaki korak i analizira, dok se Albanska strana bahati i zažmuri se pred svim njihovim nedelima i ishitrenim reakcijama, pozivanjima na rat.

  2. Госпођа Јовановић је потпуно у праву. Косово ни у ком случају не треба делити. Не треба журити са решењем јер време ради за нас. Поготову сада кад „руски медвед“ ставља шапу на Косово. То значи да ће ту све из почетка да крене.
    То су и кинези схватили кад су нам рекли да не журимо и да требамо узети њихов пример Хонг Конга на чији повратак у окриље Кине су чекали сто година.
    Једног дана ће сами шиптари да траже да остану у окриљу Србије. Могу вам рећи да овде на западу то и причају. Додуше не потпуно отворено него мало увијено, кажу да је пре у Југославији и Србији било много боље него сада. Заговарају отворено укидање границе између Србије и Косова.
    Још један разлог због чега не треба наседати западним обећањима и журити са којекаквим решењима је то да Србија нема никакве шансе да уђе у ЕУ. Пре ће се она распасти него што ћемо ми бити унутар ње.
    То су само лажна обећања, ћорци европских политиканата у ЕУ и који су сви, без изузетка под утицајем разоразних лобија који тресу ову институцију.

  3. Kako god izgledalo, sada je najbolji trenutak da se višedecenijski problem koji imamo sa albancima, tačnije sa idejom velike Albanije reši, a po meni je za to najbolje razgraničenje. Ukoliko ovaj problem ne rešimo sada na ovaj način, bojim se da će do prpmene granica opet doći, budući da Albanci ne samo da naseljavaju pogranične delove već kupuju nekretnine i zemlju u centralnoj Srbiji, podatak koji sam pročitao u novinama je da je npr po informaciji agenta za nekretnine u Smederevu 7 od 10 prodatih nekretnina prodato građanima Kosova. Vreme je da se svi ujedinimo oko ovog problema, i da ga ne prenosimo na naredne generacije već da ga rešimo na najbolji mogući, u ovoj situaciji, način. Nije sada vreme za sticanje jeftinih poitičkih poena, doduše negativnih, od strane opozicije. Nadam se da će se i Albanska strana urazumiti i da shvate sa ne mogu da dobiju sve, da rešimo ovo između sebe bez mešanja svetskih sila, koje nikada nije donelo ništa dobro.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Tatjana Mandić Rigonat, pozorišna rediteljka

U ovoj medijskoj prašumi dezinformacija, poluinformacija, laži i propagande u kojoj živimo, Danas je list koji piše u našem interesu, interesu građana.