Jovanović: Promena preambule Ustava neprihvatljiva

*Termin diktatura ne odgovara realnosti koja trenutno vlada u zemlji
Novi predsednik Demokratske stranke Srbije za Danas

Ostavite komentar


  1. Promenila se preambula i tkz zabljackog ustava po kome je Crna Gora bila deo Srbije – i sada vise nije. Ako moze Jovanovic i njegov bivsi shef Voja Kostur odn Vojislav Kostunica da bez pasosa odu na Kosovo -kapa dole. Preambulu tada ne treba menjati. U suprotnom se mozemo lagati do mile volje da su Karibi kao i Bruneji deo Srbije.

  2. Neznam zasto samo u Srbiji Vlada neko nepisano pravilo da manjina uvek zeli da ima prevlast nad vecinom? Jos posteno nije ni zagrejao ohladjenu stolicu predsednika DSS mladi junosa Milos Jovanovic nam drzi predike o lepom ponasanju. "Promena ustava neprihvatljiva. Tacka. Necemo u EU, netreba nam Ustav, necemo privatni Sektor, ocemo u demokratiji Socijalizam, sto manje rada sto vise para, lezi lebu da te jedem. Nista meine vise u Srbiji nemoze da cudi. Dobro nam je bilo dok se vladalo sa treceg mesta na izborima, dok se krcmilo i prodavalo. Dobar nam je i Ustav za koji se glasalo tri dana i da nije Tomislav Nikolic pozvao treceg dana SRS glasace da izadju na glasanje Kostunicin Ustav bi doziveo fijasko. Ako ocemo da se priblizimo standardima EU i ostatku razvijenog sveta Srbiji treba novi Ustav. Ustav koji ce prestavljati novo ruho Srbije u zemlji i svetu. Treba nam Ustav koji ce prvo narod prihvatiti, a oko kojeg koncezus moraju da postignu svi ozbiljniji cinioci politickih, naucnih, snaga u Srbiji. Najmanje je vazno sta ce Jovanovic da misli o njemu, bitno je sta ce vecina aktera u Srbiji da kaze.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Gordana Bjeletić, novinarka

Dnevni list Danas su jedine profesionalne novine u Srbiji.