Jovanović: Srbija ne treba da postane članica EU ali treba s njom da sarađuje 1foto: Printscreen N1; promo DSS

Predsednik Nove Demokratske stranke Srbije Miloš Jovanović izjavio je danas da je njegov ideal da Srbija bude demokratska i nacionalno utemeljena država, gde će se građani i elita postaviti ozbiljno prema javnom interesu zemlje.

Jovanović je za TV N1 rekao da je potrebna ozbiljna politička rasprava o spoljnopolitičkom identitetu Srbije, putu ka Evropskoj uniji, saopšteno je iz te stranke.

„Hvala (nemačkom kancelaru) Šolcu i Evropskom parlamentu što su rekli ono što mi pričamo 14 godina unazad, da je naš put uslovljen priznanjem secesije. Naše političke elite su se pravile da to ne čuju“, naveo je Jovanović.

On je dodao da smatra da Srbija ne treba da postane članica EU, ali da treba trgovinski i ekonomski maksimalno da sarađuje.

Najavljujući buduće delovanje koalicije NADA i Novog DSS u beogradskom i srpskom parlamentu, Jovanović je rekao da će kao opozicija davati predlog i da se nada da će vlast imati sluha da ih prihvati.

„Imali smo do skora astmosferu s puno tenzija, došli smo i do fizičkih obračuna. I vlast i evropska opozicija učestvovali su u trovanju političke scene Srbije“, ocenio je Jovanović i najavio da će predložiti u Skupštini usvajanje zakona o vojnoj neutralnosti Srbije, izmene zakona o lokalnim izborima i o Srpskoj književnoj zadruzi.

„Odgovornost će biti na vlasti. Ako izađete i izložite nešto što se vidi da je u opštem interesu, na vlasti je odgovornost zašto nešto ne bi podržala“, naveo je Jovanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari