Jovo Bakić: Levica treba oprezno da napušta Srbiju protiv nasilja

Ostavite komentar


  1. Uz svo postovanje profesora Bakica,mislim da trenutno nije vreme za podele.Ugrozen je opstanak gradjanskog drustva i demokratije.Mislim da nas narod ne zna ni sta je levica ili desnica,niti trenutno vaga programe stranaka.Ovo je borba za opstanak,a kad srusimo diktaturu ,sva prava,otvoreno politicko polje za sve ideja,pa neka gradjani biraju.

  2. Mada je pametan i posten covek, politicki je potpuno izgubljen, bio i ostao. A ideoloski je ekstremista, mada pristojno govori. Zapravo pripada najradikalnijem krilu najekstremnije (zapadne) levice. A koja je, pored ostalog, ekonomski potpuno nepismena.
    Steta za jednog pravig intelektualca, ali je najbolje da se bavi naukom i drzi podaleko od politike

  3. Jovo mi sve više liči na project managera neke programerske kuće koja je dobila zadatak da napravi simulaciju političkog sistema u nekom društvu. Sve nešto trebalo bi ovo, trebalo bi ono, ovo nije dobar osnov za levicu, treba napraviti zdravu levicu od ovoga, od onoga… Život se odvija u realnosti i sa političkim subjektima koji su nam trenutno „dati na raspolaganje“. A politika je umetnost mogućeg, a ne simulacija utopije, odnosno najluđih levičarskih snova. Daleko smo mi od toga o čemu Jovo mašta, a te teze mu preporučujem da odloži do trenutka kada SNS, SPS i slični budu svetlosnim godinama daleko ispod cenzusa. A to se neće desiti tako brzo. Da se brutalno izrazim: potrbno je još mnogo dženaza građana Srbije do svetlih trenutaka levičarkih vizija.

  4. Ma sta je tebi, bre Jovo Bakicu? Pa sto tu priču ne pričaš Dacicu i Filoti da napuste SNS? Oni još uvek „kao“ baštine ideje levice. Pusti Ti ljude oko SPN da završe sa Vucicem pa posle neka idu gde hoće.

  5. Upravo tako! Sto sira koalicija – jedino resenje! Protivnik je uradio isto! Vucic nije gadljiv vise ni na Zavetnicu! Zamalo i da mu i Boskic „uskoci“!

  6. U prethodnim komentarima je sve lepo rečeno: prvo uspostaviti pravnu državu, osloboditi se diktature, pa neka se onda stranke nadmeću sa programom i politikom koja je u interesu gradjana!

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 11. i 12. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Miloš Timotijević, glumac

Čitajte Danas, mislite svojom glavom.