Kako se reklamira lobistička kompanija za koju Čedomir Stojković tvrdi da je angažovao Marko Đurić? 1Instagram Budućnostsrbije

Advokat i proukrajinski aktivista Čedomir Stojković objavio je na Tviteru navodnu kopiju ugovora ambasadora Srbije u SAD Marka Đurića sa lobističko konsultantskom kućom KARV komjunikejšns sa sedištem u Njujorku i Los Anđelesu.

U tom navodnom dokumentu stoji da će Srbija ovoj kući plaćati 60.000 dolara mesečno, a Stojković je u objavi istakao i da će im uputiti pismo, kao i finansijskim vlastima SAD, kako je moguće da „reklamiraju diktatorski režim Aleksandra Vučića“.

Stojković je u objavi označio i zvanični Tviter nalog KARV komjunikejšens. Ambasador Marko Đurić je pak za TV Pink izjavio da je Srbija u SAD angažovala dve kompanije za popravljanje imidža Srbije.

Do objave ovog teksta nisu se oglasili na društvenim mrežama, iako je objava Stojkovića izazvala veliku pažnju, ni srpski ambasador, niti pomenuta kompanija.

Na sajtu karvcommunications.com piše da je KARV „globalno priznata kompanija za strateške komunikacije specijalizovana za sofisticirane korporativne i finansijske komunikacije, krizno upravljanje i upravljanje ličnom reputacijom, podršku u sudskim sporovima i za javne poslove“.

Ističu da im je „filozofija jednostavna – ciljeve koje postavljaju naši klijenti ostvarujemo globalno kroz razgranatu mrežu i nepristrasan pristup rešavanju problema“.

Navodi se da KARV „ima niz ključnih veza širom političkog spektra u Vašingtonu, DC, gde smo partneri u pružanju svih aspekata usluga lobiranja i javnih poslova na saveznom nivou“, te da njihova mreža stručnjaka uključuje PR firmu sa sedištem u Stokholmu, kancelarije u Briselu i Londonu, zatim specijalizovanu firmu u Beču, te rastuću firmu za javne poslove sa sedištem u Berlinu, kao i prisustvo širom Azije, Afrike i Južne Amerike. Naglašavaju se snažni odnosi sa UAE (Ujedinjenim Arapskim Emiratima).

Osnivač KARV komjunikejšensa je, kako se navodi, Endrju Frank, a zvanična biografija sadrži da je od 1992-1997 bio politički imenovan u Klintonovoj administraciji, uključujući generalnog direktora njujorškog centra za inostranu štampu.

Navodi se i da je Endru Frank bio osnivač Volontera za demokratiju i radio je u Slovačkoj, Češkoj, Mađarskoj, Poljskoj, Rusiji i Ukrajini tokom njihovih tranzicija ka demokratiji, od 1989-1991.

Na svom profilu na Tviteru Endru Frank reklamira knjigu čiji je koautor, o dešavanjima iza Gvozdene zavese, „Revolution road trip“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari