Kakvo pitanje očekuje građane na predstojećem kosovskom referendumu

Ostavite komentar


  1. Dajte bre koga vi lazete? Koji mi izbor imamo? Od kada postoji ova teritorija njenom sudbinom su upravljale velike sile. Ko god zna istoriju zna tu cinjenicu. I sad vi tu referendum bla bla bla. Da nije AV bio bi neko drugi i morao bi da uradi isto. A sta bi vi? Da napadnemo Kosovo mozda pa opet da dobijemo po pi…. Dajte da procitam to pametno resenje koje vi imate?

    1. „Od kada postoji ova teritorija njenom sudbinom su upravljale velike sile.“ – izuzev u vremenu od 1941. do 1987. tj u vreme Tita i onih koji su ga poštovali pre Miloševića.

      1. Teško da je Tito upravljao Kosovom i Metohijom između 1941 i 1945 😉

      2. Nisi dobro obavešten ! Tito je od 1948. godine uveliko zavisio od zapadnjačkih para, pa je morao da sluša sve njihove naredbe. Zašto bi inače sam sebi ograničavao vlast donošenjem novih ustava 1963. i 1974. ? Da bi oštetio Srbe ? Pa, jako malo verovatno ! Cilj Zapada je od početka bio da oslabi što više Jugoslaviju , da bi lakše pala u zagrljaj NATO-u u pravom trenutku. Nadali su se da će to ostvariti 1990. sa vlašću Anta Markovića . Da je Markovićeva struja tada pobedila, i da je ušla u NATO, ta velika Jugoslavija bi i dalje postojala, možda kao konfederacija, ali bi svakako postojala. Nije im to tada uspelo , pa uvode tu teritoriju u NATO zaobilaznim putem.

  2. Bilo bi i razumno i racionalno da na eventualnom referendumu, pored statusa KiM, gradjani daju odgovore na jos 3 za Srbiju vrlo bitna pitanja –
    (1) ulazak u EU, (2) ulazak u NATO i (3) socijalizacija migranata. Odgovori na ova pitanja bi definitivno razresili sadasnje dileme – i gradjana i Vlade.

  3. Da li ste toliki kreten da menjate veru za EU veceru?
    Da
    Ne

  4. Sigurna sam da ce referendum biti jasan i da ce najpre doneti boljitak ljudima koji zive na Kosovu i Metohiji!

    1. Neće, gospođo.
      Nikakve promene se neće desiti ni u pozitivnom niti u negativnom smislu za građane Kosova zbog kojekakvih stupidarija srpskih vlasti.
      Što ste uticali, uticali ste.
      Sad su drugi igrači za stolom, a vi ste samo kibiceri.
      Bojim se, i mi takođe.
      Živeli.

  5. Ove sto interesuje referendumsko pitanje kako ce glasiti??? a glasice
    1. Jeste li za potpisivanje mirovnog sporazuma (plana) sa Albancima na Kosovu????
    I najokoreliji nacionalista nemoze reci ne, a kamoli oni koji su za sporazum. Jer biti protiv sporazuma i dogovora znaci da si za rat……….
    Narod ce biti kriv za sve…
    Narodni magarac je najjaci i najvise moze da ponese i podnese…….

  6. Gospodin koji u poslednje vreme samo prica bajke trebao bi da narodu objasni sta ce referendum promeniti kada je Kosovo u pitanju.Bez potrebe se trosi novac jadnog siromasnog naroda za referendum koji nista ne moze da promeni.Jaci od nas su to pitanje resili i tu je staje.

  7. Ne moze se dobrovoljno davati teritorija. Predsednik slobodno nek podnese ostavku ako mu je neprijatno. Postoji velika razlika izmedju otete i predate teritorije. Takodje tako se razlikuje izdajnik od drzavnika

  8. Ono što je mnogo značajnije, a zapravo i jedino pitanje u vezi sa ovom temom, prema mišljenju Bojana Klačara iz CeSID, nije – da li će biti referenduma, već kako će biti definisano referendumsko pitanje.

  9. Sto kaze Matija Beckovic u jednom emotivnom govoru, ko si ti da odlucujes o Kosovu?

  10. Nikakvog referenduma nece biti. Ovo je samo jos jedna u nizu „udica“ ili „koski“ koje bacaju ovom napacenom i sludjenom narodu…

  11. Referendumi miloseviceve; ‘ratno-zlocinacke vlasti’, … protiv referenduma vuciceve; ‘demokratsko-proevropske vlasti’?! … Hvala autoru briljantne opaske, … sigurno je da ni ja ni vecina citalaca radije ne bi smo da se mesamo u vasu bezizlaznu dilemu …

  12. Kako,ovo shvatiti ,nego kao taktika „smokvin list“. Narod će, sve na divanu sedeći i gledajući farmu, velikog brata, zadrugu i ostale bisere SNS ružičasto-marićevskog naučnog programa na referendumu doneti odluku. Kakvu će odluku narod doneti, već znaju i u NATO i u EU, a informer je to znao pre svih nih. Takva odluka se ima smatrati ništavnom, jer je doneta u potpuno neregularnim uslovima, a znamo da će biti u interesu zapadnih siledžija i domaćih izvođača.

  13. Da li ste normalni sto dozvoljavate istoj politickoj strukturi da deluje kao vlastodrzac punih 30 godina %%% pod A Normalna sam , Pod B Narod je Nenormalan ,a ja sam Normalan , i opcija pod C ) Nisam Normalan ,tako tvrdi rezim $ako zivim u Srbiji moram li da po nacionalnosti budem Srbin prislno .Moze li neko meni kao Srbinu da zabrani da navijam za reprezentaciju ALbanije pa i Kosva .ovakvi prisitci na gradjane da nesto ,,moraju ,, samo su posledica ocaja u ekonomiji i delovanja ove politicke mafije punih 30 godina # sad je naredno da se svi krste ,a ko se nekrsti sa 3 prsta ,taj je Crna Ovca .## a zemlja u nikad vecem dnu # disident 101 .i ako je Predsednik Srbin i premijerka ,onda da se zna da ja nisam Srbin i OPCIJA D ) EMIGRIRAO sam briga me za sve ,vracati se necu ### na Referendumu mogu da ucestvuju samo oni koji su 1990 imali 18 i vise godina ### Mkadji od toga se po automatizmu smatraju normalnim .#### ako se na referendumu izglasa ,, nenormalni smo ,, UKIDA SE BIRACKO PRAVO za sve starije od 48 godina * ,, sansa za Omladinu ,dok se nedokaze da su Magarci kao Mi sto sve ovo dozvoljavamo 30 godina ,, SRETNO NA REFERENDUMU …….problem je sto niko nece da prizna da je Lud !!! ali ja priznajme JAVNO LUD sam 100 %% plus i GLUP !!!! meni nema spasa , ali sansa postoji za Omladinu !

  14. Nema prosirenja europe jasno je receno do daljnjeg .Dzaba ih lize i ponizava i Srbiju i narod.Kakav referendum kada postoji rezolucija koja garantuje celovitost Srbije.To je ono za sta se mozemo drzati.Ostalo je sve gore od toga.Pa zasto onda Vucic oce sporazum.Ko garantuje sporazum ako rezoluciju OUN ne postuju.Da li gospodin predsednik nesto duguje zapadu pa od gotovog pravi veresiju.Ne treba izaci na bilo kakav referendum jer je uperen protiv Srbije.Ako ne izadjemo referendum propada.Ovo pisanje kako on treba da potpise je guranje vode na njegovu vodenicu.Ne treba on nista da potpise postoji rezolucija 1244 koja je na snazi.

  15. Av kaze necu da ostavljam ovaj problem nasoj deci. A ko te tera da zuris? Pa zapad kome si obecao. Necu da ga resavam Kosovo je Srbija i tacka. Necu u raspalu EU i tacka. Nema rata nema zrtava, necemo ispaliti nijedan metak a sacuvacemo KiM

  16. Vucicu ti mozes da poklonis svoju imovinu ali Kosovo nije tvoje. Tako ces jednog dana doci u moje dvoriste u Sumadiji i isterati me na ulicu. Prodana duso

  17. Evo predloga pitanja:
    Da li ste za to da Srbija potpise pravno obavezujuci sporazum sa Kosovom ISTOG dana kad i poslednja drzava iz Evropske Unije ratifikuje njen prijem u svoje clanstvo?

  18. Da li ste spremni da date samo vase sve,a za uzvrat da dobijete ogromno nista?
    Glasacu protiv svega sto ima bilo kakve veze sa glupostima i imginarnim stvarima kao sto su „EU put“ i „evropske vrednosti“.

  19. Ljudi shvatite. EU je ukinula zadnju koloniju u Evropi a to je Kosovo.
    Ako želimo u EU i NATO, onda je sa Kosovom gotova stvar.
    Spas Srbije jedino u EU
    Ja sam ZA EU, NE za Kosovo.

  20. Rulja ce za penzijici i budzetlije za platu prodati i rodjenu majku decu kamoli kosovo. Jos u ovom ludilu od javnog informisanja vlast moze da radi sta hoce. Pa ovo ludilo ima svoju svrhu.

  21. Kako bese pitanje na referendumu 1999,uoci bombardovanja i kao uvod u pacifikaciju Srbije…?? Stanovnistvo ce ovoga puta,skrenuti sa puta Slobodana Milosevica…?? I pokazati svoje pravo lice…!!!

Ostavite komentar


Politika

Si Đinping 7. maja stiže u Srbiju 8

Si Đinping 7. maja stiže u Srbiju

Predsednik Narodne Republike Kine Si Đinping boraviće 7. i 8. maja u zvaničnoj poseti Srbiji. Prilika za cementiranje "gvozdenog prijateljstva" sa Srbijom, poručuje Peking.

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zdravko Šotra, filmski režiser

Danas čitam danas, Danas sam čitao juče i sutra ću čitati Danas zato što je to sve što nam je ostalo od dnevne štampe.