Kancelarija za KiM: Albanac kod Štrpca pucao na dva dečaka srpske nacionalnosti, nisu životno ugroženi 1Petar Petković Foto: Kancelarija za Kosovo i Metohiju

Kancelarija Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju saopštila je danas da zahteva hitnu i odlučnu reakciju medjunarodne zajednice jer su u Gotovuši kod Štrpca ranjena dvojica mladih Srba, na koje je, bez ikakvog povoda, lokalni Albanac pucao iz vozila u pokretu.

Rođaci Stefan Stojanović (11) i Miloš Stojanović (21) su u trenutku napada išli pored puta i uoči Božića nosili badnjak kada je napadač na njih otvorio rafalnu paljbu.

„Oni su zadobili prostrelne rane: dečak je pogođen u šaku, a drugi u rame i tek pukom srećom nisu stradali, niti su životno ugroženi“, navela je Kancelarija uz informaciju da se povredjeni transportuju u Kliničko-bolnički centar u Gračanici.

Kancelarija za KIM je ocenila da je to bio „očigledan pokušaj ubistva nedužne srpske dece koja su zasmetala samo zato što su nosila badnjak i time jasno pokazala da su Srbi“.

Dodala je da je lokalna policija pustila vozilo iz kojeg je pucano, iako je više očevidaca videlo registraciju vozila.

„Ovakav napad direktna je posledica antisrpske politike Aljbina Кurtija koji svojim ponašanjem i potezima ohrabruje sve one koji žele srpsku krv, čak i na Božić. Zahtevamo hitnu i odlučnu reakciju međunarodne zajednice“, navedeno je u saopštenju Кancelarija za Kosovo i Metohiju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari