Kancelarija za KiM: Na dvojezičnoj tabli naselja Kišnica, precrtan naziv na srpskom 1Pijaca u Gračanici Foto: Jovana Diković

U naselju Kišnica, nadomak Gračanice, gde je postavljena dvojezična tabla sa oznakom tog etnički mešovitog mesta danas je crnom bojom precrtan naziv na srpskom jeziku, saopštila je vladina Kancelarija za Kosovo i Metohiju.

„Istovremeno, danas je postavljena i tabla sa oznakom terorističke UČK na putu od srpskog dela Kišnice ka delu naseljenom Albancima i to u neposrednoj blizini dečjeg igrališta“, navodi se u saopšenju.

Kako su naveli iz Kancelarije, na tu tablu direktno gledaju Srbi iz srpskog dela Kišnice, što, kako su ocenili, predstavlja „očiglednu pretnju usmerenu prema srpskom narodu“.

„Nema sumnje da je reč o još jednoj provokaciji u režiji Albanaca osokoljenih antisrpskom politikom Prištine i Aljbina Kurtija kojima je glavni cilj da se sve srpsko protera sa Kosova i Metohije“, stoji u saopštenju.

Oni su upitali kako je dozvoljeno da se znakovi UČK postavljaju širom Kosova, a da se Srbi „progone“ zbog zalaganja za Zajednicu srpskih opštna, ističući da na to pitanje odgovor mora da da međunarodna zajednica.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari