Kandić: Potrebna demarkacija

Ostavite komentar


  1. Natasa Kandic je poznata pro-albanska lobiostkinja tako da ne cude ovakvi stavovi. Cinjenica je da ni nakon dvadeset godina na Kosovu ne postoji drzava, da tu tvorevinu na Kosovu nisu priznale Kina, Rusija, Spanija, Indija, Izrael itd. Cinjenica je da ta tvorevina uprkos americkoj ili nemackoj zaledjini nije u stanju da se uclani u UN ili u Savet Evrope ili u OEBS itd. Danas su Albanci, glasanjem za „vojsku“ ali i nesto ranije, uvodjenjem taksi od 100% prekrsili cak i sopstveni „ustaa“ a da ne spominjemo CEFTA sporazum, SSP, medjunarodne sporazume ili R124 i, pokatali da treba biti vrlo ekonomican sa upotrebom mozga i verovati da bi nakon priznanja i clanstva u medjunarodnim organizacijama postovali prava Srba. Ako sada ne postuju pravila zasto bi to radili kada bi dobili sve, tj. kada bi dobili priznanje? Tu je i primer Hrvatske koja je nakon clanstva u EU, postala mnogo gora prema Srbima. Ta tvorevina ne treba da se prizanje niti da joj se daje legimitet, ne sme se dozvoliti medjunarodno priznanje te tvorevine, upravo zbog generacija koje dolaze.

  2. Zanimljiva je ta teza da su Srbi izgubili moralno pravo da upravljaju Kosovom, samo nam Natasa Kandic nije objasnila kako i cime su Albanci istovremeno dobili moralno pravo da upravljaju Kosovom ako se zna da su Albanci izvrsili brojne zlocine, etnicka ciscenja, pljacke i unistili kulturnu bastinu Srba. Samo 1999. sa Kosova je proterano vise od 60% Srba, tokom II svestkog rata, Albanci kao fasisticki i nacisticki saveznici su ubili vise od 10.000 Srba, sta su tek radili za vreme turske okupacije i kako su postali vecina na Kosovu. Kako to da se to ne racuna, ili je ubijanje i proterivanje Srba moralno prihvatljivo?

  3. Косово је политичка творевина настала на територији Србије, на Косову и Метохији без икаквог, па макар и постфестум разговора и договора са њом.
    Ту своју територију Србија није ни продала (као што је својевремено Русија продала Аљаску), ни изгубила у рату, нити поклонила.
    Та територија је мимо воље Србије насилно одстрањена из њених ингеренција уз подршку доброг дела Запада, укључујући и највећу западну силу.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 4, 5. i 6. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Tatjana Mandić Rigonat, pozorišna rediteljka

U ovoj medijskoj prašumi dezinformacija, poluinformacija, laži i propagande u kojoj živimo, Danas je list koji piše u našem interesu, interesu građana.