Kao kad bi Tito okupio partizane u ravnogorskom domu: Skupština SNS-a u SBB hali u Kragujevcu 1Foto: Z. S. M.

 

Iako zvuči kao vic, istina je. Vanredna skupština Srpske napredne stranke održaće se sutra u Kragujevcu u SBB hali Jezero.

Posle godina i godina prozivanja „tajkunskih” i „izdajničkih medija” stranački skup SNS-a na kome će se po najavama okupti 4.000 delegata održaće se u kragujevačkoj sportskoj hali koja već pet godina nosi naziv SBB, kao sponzora.

– Pa, to je kao kada bi drug Tito održao sastanak komunističke partije i okupio partizane u ravnogorskom domu, jedan je od duhovitih komentara Kragujevčana.

U utorak, kako je izvestio reporter N1 iz Kragujevca komunalci su počeli skidanje natpisa SBB sa hale u kragujevačkom naselju Bubanj ali su posle njegovog izveštavanja „radovi obustavljeni”.

Veliki natpis SBB hala Jezero Kragujevac i dalje stoji na objektu do Ulice Grada Sirena kao na ulazima kojima publika prolazi u halu.

Kao kad bi Tito okupio partizane u ravnogorskom domu: Skupština SNS-a u SBB hali u Kragujevcu 2
Da li će delegati SNS-a sutra proći ispod ovih natpisa Foto: Z. S. M.

Da li će organizatori skupa, za sutrašnju vanrednu Skupštinu Srpske napredne stranke na neki način „prekriti” ili „sakriti” natpise SBB pred početak ostaje da se vidi.

Takođe, dobronamerni Kragujevčani upozoravaju delegate SNS-a zbog stanja mokrog čvora zdanja u delu za publiku „da ponesu pampers pelene za odrasle” baš onakve kakve radnici u Srbiji nose u fabrikama „naših gvozdenih prijatelja”.

Predstavnik Kragujevačke inicijative Sladjan Rakić, odbornik u Skupštini grada Kragujevca predao je juče rukovodstvu SPD Radnički, tačnije Stavru Raškoviću, zahtev za pristup informacijama od javnog značaja, u kojem traži da mu se dostavi Ugovor sa kompanijom SBB, kao i ugovor o zakupu SBB hale Jezero sa Srpskom naprednom strankom, za predviđeni događaj 27. maja 2023. godine.

– Obzirom na to da je Hala Jezero, ugovorom koji tražimo, promenila ime u SBB hala Jezero, a da je zbog održavanja skupa SNS-a skinut sa jedne strane natpis SBB, a sa druge verovatno ce biti prekriven, želimo da vidimo i obavestimo javnost kakve posledice možemo da očekujemo, kaže Rakić.

On se iskreno nad da će vlasnik kompanije poslušati svoje srce i neće pokrenuti postupak naplate penala Kragujevčanima, ako je ugovorom to predviđeno, i da će ovaj potez lokalnih naprednjaka shvatiti kao očajnički potez da se dokažu svom vođi, ne hajući za posledice koje mogu da nastanu, i na taj način im oprostiti zbog njihove gluposti i kratkovidosti.

– Ukoliko ipak rukovodstvo SBB-a bude pokrenulo naplatu penala, zahtevaćemo da odgovorno lice, u ovom slučaju Stavro Rašković, štetu nadoknadi iz ličnog budžeta, uz svo dužno poštovanje za njegov rad i ostvarene rezultate u RK Radničk, istakao je on u svom obraćanju javnosti i medijima.

Kao kad bi Tito okupio partizane u ravnogorskom domu: Skupština SNS-a u SBB hali u Kragujevcu 3
Natpis za sada pretekao a sutra… Foto: Z. S. M.

Dakle, kad je teško – ipak Šolak, ili da se pozdravimo sa „naprednjačkim” (novo)stranačkim pozdravom – do viđenja u SBB-u.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari