„Ovo društvo mora da se leči, a to ne mogu ‘mere’ onoga koji je sve društvene vrednosti pregazio“: Dr Kerković Milenković o tragediji u beogradskoj školi

Ostavite komentar


  1. Kolko treba da se leči tek Američko društvo? Tamo su tragedije i veće i češće!

  2. Svaki roditelj, svaki covek treba da otvori oci i da menja sve i da se istraje u svemu.

  3. Не пада снег да покрије брег,већ да свака зверка остави траг.

  4. Гђа Керковић Миленковић као мајка требало би да саучествује у болу родитеља који су децу изгубили а не да смрт деце користи за политичку промоцију

  5. Dveri su godinama na to upozoravale. Obradovic organizovao proteste ispred Pinka, Rema išao pred Heppi ali nije dobio podršku. Sada su svi pametni generali

  6. Nastavljaju se napadi nećemo da budemo deo ovih igrica od strane nekih stručnjaka

  7. Slazem se da moramo nesto da uradimo i promenimo na bolje, da se promenimo kao drustvo a ne samo da smenimo jednog čoveka ovo nije greska jednog čoveka nego svih nas.

  8. Žalosno je što vi i ovakvu strasnu tragediju, koristite za politički obračun za vlašću.

  9. Ovo je tuga. Saucesce porodicama nastradale dece. Da se vise ovakva tragedija ne ponovi.

  10. Vreme je izgleda da mali zlostavljaci razmisle dalje o svom ponasanju prema drugima. A kad psiholozi u skoli ne rade svoj posao nema, pojedinac nazalost uzima zastitu u svoje ruke.

  11. O svakom detetu treba da brine roditelj, ne može nam decu niko drugi vaspitati!

  12. Da je predsednik juče ćutao, rekli biste, eto sad nema ništa da kaže, zašto se sad ne oglasi. Stvarno ste jadni.

  13. Mnogo se gluposti i budalaština plasira na tv-u i na internetu, sve je dostupno. Sve što je u moje vreme bilo loše sada je to dobro i prihvatljivo.

  14. Zar mora da se desi ovakav masakr da bi saznali da je dečak bio žrtva vršnjačkog nasilja… Gde su bili nastavnici, pedagozi, psiholozi…šta sada reći roditeljima ubijene dece, porodici domara…TUGA DO NEBA

  15. Ide se iz krajnosti u krajnost, nije cudo sto se sve ovo desava, samo da ne bude gore.

  16. Sve mere su objektivne, ali…
    Ko drzi Streljane? Bivsi policajci i vojna lica. Ko da vrsi kontrolu?? Policajci i vojna lica…
    Vrana vrani oci ne vadi

  17. Zanimljivo bi bilo čuti šta su ti nastavnici, psiholog, direktor i zamenik direktora preduzeli povodom maltretiranja deteta. Plašim se da će se na kraju doći do zaključka da je sve ovo moglo da se spreči, da je škola reagovala profesionalno. Niko ne radi svo posao kako treba. Tuga.

  18. „Zvali smo ga štreber“…a zatim smo „slavili“ kada je štreber koji je osvajao nagrade na takmičenjima iz istorije iz istorije dobio jedinicu…Tražimo prauzrok problema,a to je vršnjačko nasilje, na zalost u ovom slučaju nad nestabilnom i neuračunljivom osobom.Pa vi sledeći put opet nekoga zovite štreber.Tragedija.

  19. Da li ste vi normalni? Mere koje je Vučić predložio su ispravne i potrebne. Da li je potrebno, da kao majka, kao roditelj, svaku meru pojedinačno obrazlažem zašto je potrebna.

  20. Sta je bre ovo ljudi? Pa nismo Amerika. Deco, sta radite to? Iskreno saucesce porodicama nastradale dece, porodici cuvara, a povredjenima da se oporave.

  21. Velika tragedija koja je zadesila celu Srbiju, saučešće porodicama nastradalih, moja podrska

  22. @ Đole Naš problem je veći jer smo mi u obavezi da ga rešavamo a ne Amerikanci.

  23. Sve su ove posledice izvrsene seseljizacije drustva koju ju je zapoceo vojvoda od Karlobaga 1992. kad je ispred Narodne skupstine vitlao pistoljem na studente.
    Drustvo je dozivelo popunu destrukciju vracanjem radikala na vlast 2012. u liku i delu Aleksandra Vucica (Sorosevac) koji je uz pomoc stranog faktora sproveo potpuni slom drzave i ustavnog poretka.
    On je direktni krivac za stanje u drustvu, pa i za ovaj tragican dogadjaj i zato narod mora hitno na ulice i da na silu izvrsi lustraciju drustva, odnosno svih politickih vinovnika od 90-tih do danas.
    Vucic je juce po ko zna koji put dokazao da je psihopata i monstrum, jer nakon istorijske tragedije u srpskom drustvu, na konferenciji za stampu iznosi podatke koji njemu ne smeju biti dostupni. On nije bio sposoban ni taj dan da prikrije svoju bahatost u nezakonitom zarobljavanju i unistavanju institucija.
    Treba ga pod hitno razvlastiti i suditi mu za slom srpskog drustva, jer ovako nesto nije zabelezeno u novijoj istoriji.
    Naravno pravda ne sme zaobici ni one koji su pristali da mu sluze u ovakvom strasnom pohodu.

  24. Pa sta je drugo moglo i da se ocekuje od clanova Dveri ciji vodja ulazi u nacionalnu TV i demonstrira nasilje a sada im je Vucic kriv za sve.

  25. Trka za bogacenjem i zapostavljanje porodice i socijalnih vrednosti

  26. Nadamo se da će se podići svest roditelja i da će biti veće mere bezbednosti.

  27. Mere su predložene iz nekih drugih razloga, a društvo ne možemo nikada izlečiti sa Vašim ovakvim stavom.

  28. Najlakse je kriviti drzavu. Roditelji treba da uce i vaspitavaju decu, da ih kontrolisu a ne da ih prepuste ulici ili jos gore da ih uce da budu kriminalci.

  29. Najbolje je da smanjimo granicu na 5-6 godina pa da deca pravo iz vrtića idu na robiju, na školovanje za kriminalce budućnosti. Siguran sam da bi celo društvo imalo više koristi od Vučićeve ostavke ili još bolje javnog suđenja njemu i njegovim kumovima, nego od glupavih mera koje imaju za cilj da nas lažno umire i lažno predstave da se nešto radi. Kod Vučića je sve lažno pa i briga „za našu decu“, koja beže iz Srbije od njega, kumova i kumića, koji nekažnjeno gaze i ubijaju našu decu po ulicama.

  30. Doktore, tragedija je velika, i nemojte tražiti krivce već lek za ova dešavanja.

  31. Mere koje treba preduzeti ne mogu se doneti za jedan dan. Ali je predsednik u pravu, jer nam se na žalost dešavaju grozne stvari.

  32. Smešno je ovo, u svoj ovoj boli, što pokušavate da nekoga ko se do sada nije sretao sa ovako lošim stvarima, pogotovo kada su deca u pitanju, ismejete. A upravo je to ismevanje razlog jučerašnjeg masakra.

  33. Vi, kao doktor, trebali biste da znate da je razlog jučerašnjeg krvavog pira upravo ponašanje koje je dete gledalo ceo život od strane roditelja. A to je osuđivanje drugih.

  34. Deco, razgovarajte sa vašim roditeljima kada imate problem. Niko osim njih vam nije prijatelj.

  35. Roditelji, budite podrška vašoj deci koliko god da pogreše, pokažite im koji je pravi put.

  36. Tako je, svi treba da sledimo vrednosti Dveri, dakle da krenemo u jedan pravi sustinski strajk gladju tokom koga cemo se dobro najesti.

  37. Pohlepa za materijalnim, iskrivljena slika, trka sa vremenom zarad sticanja,

  38. Velika tragedija.
    Ali da se Vučuc nije oglasio, deset dana bi ga pljuvali zašto nije.
    Mislim da treba lečiti sve koji ovu tragediju koriste u političke svrhe.
    Treba lečiti i sve roditelje koji misle da su uradili roditeljski zadatak time što su sve omogucili deci.
    Eto sta smo dobili.

  39. Ova nema pojma šta priča. Ni jedna vlast nije učinila ništa po ovom pitanju.Samo reklama partije u ovom tuznom trenutku. Treba da je sramota a svoje govore da drži u skupštini.

  40. Sta nas boli uvo za Ameriku i da li ona treba da se leci? Sta je vama ljudi? Ovo se desava u Srbiji i ovde treba da se bavimo problemom, a prvenstveno sluzbama koje su trebale posao da rade, a nisu! Kakva Amerika i budalastine. Prebacivanje odgovornosti na druge. Bavimo se nasom decom i nama vec jednom!!!

  41. G-djo, potpuno ste u pravu, glavna mera je nešto što može da uradi svaki pojedinac u ovom razvaljenom društvu – skloniti radikalsku pošast na sledećim izborima i vratiti se u normalu.

  42. Vrtiće pretvoriti u zatvore da se deca nauče pameti od malih nogu a onda napred u svetlu budućnost, pravo u EU! Čiko nemoj više da me braniš molim te!!!

  43. Sramota samo politika ako cemo istinu vrednosti su poremecene jos od dolaska dosa na vlast

  44. Mere i zakoni su besnisleni ako se ne sprovode i ako postoje oni koji znaju da neće odgovarati bez obzira šta urade. Ako imaš para, ako si u partiji, ako si nečiji kum možeš sve…

  45. Ovo je 1000% tacna analiza, ali nazalost ima toliko otrovanih od „siledzije sa malih ekrana“ da ovo drustvo tesko da moze opstati na miran nacin

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 7. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Biljana Lukić, novinarka

Danas su profesionalne dnevne novine kojima može da se veruje.