Ko će iz Srbije u Rusiji biti posmatrač na predsedničkim izborima? 1Foto: EPA-EFE/YURI KOCHETKOV

Delegacija Skupštine Srbije otputovala je danas u Moskvu, gde će posmatrati izbore za predsednika Rusije koji će biti održani u nedelju, 17. marta.Poslanik Srpske napredne stranke (SNS) Vladimir Đukanović, koji je deo delegacije, naveo je na društvenoj mreži Iks (X) da ih je na aerodromu Šeremetjevo dočekala članica ruske Dume, Tatjana Buckaja.

Đukanović je dodao da će srpska delegacija sutra imati sastanke u Savetu Ruske Federacije, gde će ih primiti predsednica spoljnog odbora tog Saveta.

Komentarišući očekivanja na ruskim predsedničkim izborima, Đukanović je saopštio da je najveća dilema kolika će biti izlaznost na njima.

„Pošto je izuzetno važno da gospodin (aktuelni predsednik Vladimir) Putin, koji će više nego očigledno biti pobednik ovih izbora, bude sa što većim legitimitetom“, rekao je Đukanović.

Predsednički izbori u Rusiji biće održani u nedelju, 17. marta, a uz aktuelnog predsednika Vladimira Putina, kandidati su i Vladislav Davankov iz stranke Novi ljudi, Leonid Slucki iz Liberalno-demokratske partije Rusije i Nikolaj Haritonov iz Komunistička partije Rusije.

Pravo glasa ima 110 miliona građana, a izlaznost 2018. godine bila je 67,5 odsto.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari