Ko je Aleksandar Jakšić: Od studenta koji je optužio profesorku za plagijat do direktora jednog od najbogatijih gradskih preduzeća

Ličnost Danas

Ostavite komentar


  1. Još jedan dokaz da školovanje ne garantuje lični i moralni integritet.
    Crv postaješ po svojoj volji.

  2. Dečko nije naučio osnovn: “ Ne pljuj u bunar iz koga si vodu pio“. Završio je to što je ali u njega nista nije ušlo o čemu bi bilo vredno govoriti. I to je nažalost Srbija zemlja apsurda.

  3. Sta je problem? Covek ima savrsen CV… za Srbiju. Ko da smo normalna drzava pa sad nam on strci.

  4. Toliko bahato i osiono da izaziva kiselinu u želucu.
    Ovakvi će sahraniti ovu zemlju i državu koja je na aparatima odavno.

  5. Tako mlad, a tako napredan! Kleveta uvek dobro prolazi u našoj zemljici i sa malo čime se može meriti njena moć. Et voila! Nagrada stiže za napredak na tom polju naše napredne omladine. Mora da negde pored fakulteta ima i kurs za te i takve. I na tom kursu i predavači i šef katedre. I on naravno ne predaje etiku, već preduzetništvo i napredak po kratkom postupku. Samo se nama koji nismo napredni taj postupak nešto odužio.

  6. Neka se ljuti ko hoće, ali, kad čujem fakultet u Kosovskoj Mitrovici…. Beograd ima kvalitetnije gimnazije.

  7. Samo još jedan u nizu „najboljih studenata“, dokaz da pamet ne mora da ide pod ruku sa moralom.

  8. Овај је сличан Шешељу,џаба памет кад се користи за стварање штете.Па и Менгеле је био доктор,а знамо шта је радио.

  9. Šta rade Srbi sa Kosova i iz Bosne?! Da nije njih mi ostali Srbi iz unutrašnjosti bi pocrkali? Sve stručnjaci sa studija po fakultetima iz Kosovske Mitrovice, Prištine, Foče, Zenica,Trebinja!!! Mislim da treba ukinuti BU jer je potpuno nepotreban, trebamo slati Beograđane i ostale po tim mega fakultetima koje sam nabrojao!!!

  10. u ono vreme sam postavljao pitanje da li je mladjani Jaksic sve to sam smislio ili je imao tim pomoćnika. Posto se u prava razumeo jos kao student ekonomije. Sada vidimo da je mladjani Jaksic deo jakog tima. Hvala Danasu na retrospekciji.

  11. Kada bi svi direktori javnih preduzeća imaju njegove kvalifikacije gde bi nam kraj bio. Državni fakultet, dobar student, mlad… u moru Grčića koji verovatno ni kompjuter ne umeju da upotrebljavaju to mora biti osveženje.

  12. Свака част, блистава каријера младог човека. Такви су нам потребни на одговорним местима да заштите народ и државу од корупције.

  13. Dobijao je desetke kao i Dačić i ostali mladi partijčići….preko veza, urgencija i nameštanja, nismo toliko naivni da verujemo u njegovo pištenje, a možda radi i za DB, to zmijsko leglo vrbuje ljude već na fakultetu.

  14. Treba da znate, kako je i zasto dobio tu funkciju. Zar vi mislite da smo naivni. Decko je pametan, zna znanje, kad i sta treba. Sve za funkciju.

  15. ja sam uvek bila na strani studenata,ali od ovakve biografije bude malo muka,jel,da

  16. A kako je ovaj sa 29 godina postao prvo zamenik direktora u NBS, pa direktor Gradskog stambenog preduzeća u BG?

  17. Protiv sam ove vlasti ali moram naglasiti……..svako zna kolika je cena bila kod prof Danice!!!!!!!

  18. 90% univerzitetski udžbenika je propisano. Neki čak do stepena sadržaja i istog broja stranice.

  19. U potpunosti se slažem sa komentarom Aleksandra, da nema njih Srbi iz Srbije bi bili trećeplasirana nacija u svojoj državi.

  20. Odakle je, primetili su i drugi komentatori, sve govori o mladom gospodinu direktoru. Nema tu nikakve ekspertize, samo veze i vrtoglavi uspon ka pozicijama. Lajao malo u javnosti i naplatio se.

  21. Bra’o momak. Jedva da je poceo da se brije i tek diplomirao a vec vodi tako veliko preduzece. Ja u tim godinama, i ako odlican student o realnom sektoru nisam znao mnogo tako da te desetke ne znace ama bas nista bez iskustva. Nadam se da ce SNS sto pre da nas unisti ovo mrcvarenje je neizdrzivo.

  22. Zar on ne beše bliski rođak ,,Bate Santosa“. A dekan na Ekonomskom fakultetu je član SNS.

  23. Taj Zubin Potok ko da ima milijardu stanovnika, na svim pozicijama su uspeli da se uglave

  24. Jel ima još neko od Srba iz Bosne, iz Hrvatske, sa Kosova…, da nije dobro uhlebljen, da ih sve zbrinemo. A, mi iz Šumadije, Mačve, Vojvodine…, mi ćemo pričekati, da ti Miloševićevi i
    Šešeljevi se obezbede.

  25. Bravo za SNS,kada u mladosti napravis od coveka moralnu nakazu zamisli sta taj sve mkze da uradi i postigne.Ako treba i zivu decu da jede.I zato ona normalna deca pasos u ruke i kartu u jednom pravcu.Nema ovde zivota za normalan svet.

  26. Ovog momka treba žaliti, u ranoj mladosti bez ideala, iluzija, ljubavi za ljude, nije to materijal za stabilnu ličnost.

  27. Očekivano. Ovaj mladi čovek je, nazalost, promašio životno opredeljenje. Umesto časti i poštenja izabrao je bahatost, bezobrazluk i ličnu sramotu. Tuga.
    Inače, ovaj mladjahni vučićevac ne može ni cipele da čisti profesorki Danici Popović!

  28. Po ovome sto ste napisali to je jorgovankin krompirdzija-samo da sredi stambeno,pa nazad u nbs-stara ljubav zaborava nema…..

  29. Cim je sa Kosova mora da je na funkciji, u Srbiji nema takvih kadrova i strucnjaka.

  30. Drago mi i toplo oko srca kad vidim da tako mlad čovek uspe u životu zahvaljujući znanju i stručnosti svojoj, a ne muvanjem i trange-frange……….

  31. I sada je on kao Šapićev izbor? Aha, kako da ne. Srbin sa Kosova- sve je jasno šta mu je zadatak i kako će ga obaviti

  32. Fakultet u KM, sa sedištem u Nišu, istureno odeljenje Beograd
    Škola jača od Sorbone

  33. Covek bez radnog i zivotnog iskustva zaduzio stratesko preduzece grada Beograda. Kao najbolji na konkursu ? Nazalost, ne. On je samo jedan iz plejade politickih parazita, koji niti je ista radio, niti ista zna da radi. Nadam se da ce promena vlasti dati sansu njemu i slicnima da se dokazu svojim unanjem na trzistu, posto prethodno vrate sve sto su uzeli. Bojim se da ce mnogi zavrsiti kao socijalni slucajevi zasluzeno.

  34. Fakulet samo napravi obrazovanog a ne i karakternog coveka. S karakterom se radjas.

  35. Kada čujem ovakve hvalospeve o bilo kom ko je studirao u K. Mitrovici prosto mi se riga. Zna se kako se tamo završavaju fakulteti. Gore pomenuti da možda nije platio, već je ocene dobijao na ucenu, što naša sadašnja vlast podržava jer to njihov jezik. A ti sirotinjo i dalje glasaj da ti podobni 25-ogodišnjaci bez dana radnog staža vode ključna preduzeća!

  36. Kada ce neko da pročešlja nepotizam u NBS. Koga je sve naša Jorgovanka zaposlila!?

  37. a sta tu nije u redu s njegovim vladanjem. sto je rekao da je profesorka plagijator. pa naravno da jeste.

  38. Fakultet na Kosovu pogotovu dok smo mi Srbi kontrolisali situaciju u rangu osrednje srednje skole u centralnoj Srbiji pre 2010 god

  39. Čitajte pažljivo tekst, ne pljujte po čovjeku.Mlad, počeo studiju u K.Mutrovicu, završio Ekonomski fak. u Beogradu sa visokim prosekom, u nastavku studija, takođe u Bgd ima prosek 10, sada nastavlja studije u N Sadu. Na praksi bio u NBS ( zbog dobrih ocjena). Ukazao na nepravilnosti ne fakultetu. Šta vam konkretno ne valja kod ovog mladog čoveka.

  40. Svaka cast decko,da nam je više ovakvih ljudi.
    Samo napred i nemoj da te pokvare ovi iz partije,tu mnogo njih nema ni osnovno znanje.

  41. Dakle , ocekujte na jesen drastican skok cena komunalija, preko Infostana, naravno zbog specijalne operacije Rusije, kako ce to ovaj mladi ekonomista obrazloziti…Jorgovanu je uzor Jorgovanka, budite sigurni…!!

  42. Šta ima veze ko da je škola važna važna je članaka karta SNS i da viri dva prsta iz džepa

  43. Znači, stigli smo i do vladanja? Pa, da uvedemo onda za sve studente ocenu iz vladanja?

  44. Sveža krv, lepo: Mlad, pametan, obrazovan, drži se svojih uverenja.
    Sad da vidimo koliko će mu trebati da se „ubajati“ i postane isti kao i svi u toj kasti u koju je primljen.

  45. Bravo! Iz Kosovske Mitrovice u beogradsko preduzeće Gradsko stambeno! Beograd nije iznedrio nijednog sposobnog i iskusnog stručnjaka koji je više godina radio u ovakvim ustanovama nego smo čekali da dođe rođak Bate Santosa, alijas Bate Gašića. Od svega iskustva izdvaja se pljuvanje profesora i autoriteta ljudi koji malo više o svemu poimaju od ovog nadobudnog eksperta.

  46. Zubin Potok sad mi je jasno odakle u Narodnoj banci i odakle mu sklonost za potkazivanje.

  47. Svi koji su rođeni pre 1980. i koji su diplomirali u roku, bez razvlačenja studija,imaju valjane diplome, pogotovo oni iz najvećih gradova, sve ostalo je upitno. Diplome sa Kosova, pogotovo. Jeza koje kadrove imamo od T. Nikolića pa nadalje.

  48. Neposten i tendenciozan tekst. Identican egzaltatorskih u rezimskim medijima. Osudjujete mladica bez moralnih obzira. On je hrabar i samosvojan i takvi su potrebni Srbiji. Sta ako jeste plagirala?! Uniiverziteti su puni plagijata i svekolikog kriminala. Vasa mera istine je njen odnos prema rezimu. Dokazujete da ste samo druga strana neprofesionalnosti.

  49. Cist neprofesionalizam je u ovom tekstu. Neko gore rece da informacije plasirate u skladu sa odnosom prema vlasti. Decko je trn u oku zbog toga sto je otkrio plagijat izuzetno nemoralnoj profesorici fakulteta.

  50. Jakšić je profesorki i dokazao krađu autorskih prava od pokojnog kolege i to je dobro naplatila.Da profesorka ima imalo poštenja i obraza te pare što je naplatila dala bi familiji pokojnog kolege i izvinila bi im se.

  51. Cim su radikali 2012. dosli na vlast prvo su ukinuli klevetu i uveli tuzilacku istragu koju nemilice zloupotrebljavaju. Proci ce i ovo ali radikalska bruka na obrazu Srbije dugo ce crveneti.

  52. Srbi sa Kosova,Bosne, Hvatske i Crne gore osvedoceni mrzitelji autohtonog stanovnistva u Srbiji

  53. Problem je sto svi iz Mitrovice imaju odlican prosek.Tamo nije diplomirao samo onaj koji nije isao ni u osnovnu skoli.Kad jos to ZNANjE zacinis sa Naprednjackim sosom,dotakao si nebo.

  54. Bilo bi dobro da objavite biografije opozicionara Ćute, Sava Manojlovića, Dobrice Veselinovića…
    Neće biti teško sve će stati u nekoliko redova.

  55. Na stranu sve što je odvratno u celoj ovoj situaciji, ali niko ne spomenu da je i matični fakultet presudio da je dotična gospođa plagijator…

  56. Селех & Александар
    Да није било нас а ја сам из Републике Српске пошто мјешате бабе и жабе неби вјероватно било ни вас… Разумјеће неко

  57. I do 1980 godine mnogi profesori su bili komunistička deca,a i završavali fakultete preko veze.

  58. Очас посла од приправника до управника!

  59. Verujem da je bio dobar student. Ns osnovu njegovog udvoračkog ponašanja siguran sam da nije čestit i pošten, odnosno tipičan mladi SNS kadar.

  60. Ostavite „dečka“ na miru!
    Ima desetki iz predmeta „Upravljanje stambenim preduzećem Beograd“!!!

  61. Postavljen svima u inat, pravi čovek za kombinat. Direktor jednog tako važnog preduzeća, odlučuje o sudbinama mnogih ljudi i ugoovara važne poslove a da on sam nije sposoban jednu poštenu platu da zaradi.

    Glasali ste Gospodo, sad izvol’te pa trpite.

  62. Sve mi je jasno, kad si poceo u Kosovskoj Mitrovici. „Jedan od cuvara mostova na Ibru“

  63. Pa,da li je moguce,da svi ovi napredni,su sa Kosova,ima li nekog mladog lepog pametnog iz SUMADIJE i POMORAVLJA???degutantno,prodate sitne dusice!!!

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 20. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Vidojković, pisac

Danas su jedine normalne dnevne novine u zemlji. Kad bih čitao nešto drugo potpuno bih poludeo.