Ko je Samir Lekić, novi predsednk Sandžačke demokratske partije? 1SDP Novi Pazar/Printskrin Instagram

Novi predsednik Sandžačke demokratske partije (SDP) je Samir Lekić. Njega su jednoglasno izbrali delagati 7.kongresa te parije, koji je juče održan u Novom Pazaru.

Za potpredsednike SDP izabrani su Husein Memić (ministar turizma i omladine u tehničkom mandatu) i Fahrudin Đekić, iz Novog Pazara, Fazila Ferizović – Berović, iz Tutina, Erkan Hodžić, iz Sjenice, Jasmin Hodžić, iz Priboja, i Armin Mujezinović iz Prijepolja.

Novi generalni sekretar je Salbin Karišik, aktuelni pomoćnik novopazarskog gradonačelnika nadležan za infrastrukturu, poljoprivredu ivodoprivredu.

Predsednik Glavnog odbora SDP, u narednom mandatu, biće Adel Slatina. Za predsednika Izvršnog odbora izabran je Enes Buhić. Novi predsednik Nadzornog odbora je Sadat Redžović, a Političkog saveta Esad Hodžić.

Prvi put je formiran Forum penzionera i izabrano deset stranačkih odbora.

Novoizabrani predsednik SDP, Lekić, je i aktuelni predsednik Skupštine grada Novog Pazara.

Na toj funkciji nasleđuje Nihada Hasanovića, koji je na čelu te partije bio od 2013.godine.

Osnivač SDP je Rasim Ljajić, koji je partiju predvodio do 2009.godine, a onda osnovao socijaldemokratsku partiju Srbije (SDPS).

SDP je vladajuća u Novom Pazaru od 2008.godine, a njen novi predsednik rođen je 1988.godine u ovom gradu.

Pravni fakultet završio je na Državnom univerzitetu u Novom Pazaru. Od 2016.godine bio je zaposlen u Kabinetu gradonačelnika, a od 2019. do ove godine, do izbora za predsednika lokalne skupštine, bio je šef te službe novopazarskog gradonačelnika.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Sandžačka Demokratska partija (@sdpnovipazar)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari