Ko su saveznici Putinove partije u Srbiji?

* Sporazume o saradnji sa Putinovom JR imaju SNS, SNP, DSS, Treća Srbija, ali ne i SPS*Dačić: Nisam upoznat sa lobiranjem ruskog predsednika da budem deo vlasti

Ostavite komentar


  1. Ove dve partije SPS i SRS ( tj. Naprednjaci ) su pre sam 5 godina sve koji su lobirali za Zapad, zvali izdajnicima i stranim plaćenicima. kako se sad zovu ovi što lobiraju za istok ?

  2. Koji crni saveznici? Poltroni obicni i nista vise.
    Onomad je AV, AV otisao u Moskvu, da mu Putin popuni „ruski deo“ srpske Vlade, za koji dan ce mu i Zapad isporuciti zahteve za njihov deo. Tako je to sa okupiranim zemljama.

  3. Redalciji lista DANAS
    Čitam jutros Danas, a pre toga sam video i ostale novine u vezi iznendanog odlska Vućića u Rusiju i sureta sa Putinom, i ne mogu da se načudim, komentarima novinara, koji su pitanje Putina Vućiću prokemntarisali kao direkno mešanje u unuttrašnje pitanje Rusije u Srpku državnu politiku, kad je rekao ko će u novoj Vladi da vodi rusko-spske interese.
    Dakle, u ovom slučaju nikako ne moče da se govori o nekkavom direknom uplitanju Ruske Federacije u državno pitanje rusije, kao što to rade otvoreno neke starne zemlje, pre svega iz EU, SAD itd, što je dobro poznato srspkoj javnosti. Ovde je u ptanju nešto sasvim drugo, što i redakcija lista Danas prećutkuju a to je:
    1. Srbija i Ruska Federacija od 2000-te godine ima potpisane čvrste međudržavne ugvore kao što je na primer onaj o bescarnskom izvoru robe iz Srbije u Rusji koa i zemljema koj ečine Carinsku zahednicu, koju pored Rf čine još i Belorusija i Kazahstan,
    2. Od tada do danas potpisano je, dakle u međuvremnu još nekoliko značajnih starteških ugvora, između kojeg je između ostalog prodat i NIS Gaspromu,
    3. 234 maja 2013 godine u Sočuju je potpisam najvažniji međudržavni ugovor između Srbije i Ruske Federacije , koji su potpisali predsnika Srbije Tomislav Niklić i Vladimir Vladimirovič putin,taj dokumnt se zove DEKLARACIJA O STRATEŠKOM PARTNERSTVU IZMEĐU SRBIJE I RUSKE FEDERACIJE,
    Nakon tog dokumenta stvoreno je operativnbo telo koje se zove srpsko-ruski Međuvladin komiteta za trgovinu, ekonomsku i naučno-tehničku saradnju. Čiji je cilj da sprovodi sve odluke koji se odnsoe na direknu sradnju između dve zemlje. U dosdašnjoj Vladi Srbije prvi potpredsdnik sa naše starne bio je Ivica Dačić, prvi potpredsdnik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Srbije, a sa ruske strane Potpredsednik Vlade Rusije Dmitrij Rogozin, dakle, premijera Ruske Federacije Medvedeva.
    4. Tako je na primer,između ostalog11 i12 janura u Beogradu održanb satanak ovg međovitog kmoteta kme je prusutvovaop i sam Rogozin, gde je takođe potpisano i dogooreno više međudržavnih sporazuma u više oblasti.
    5. I konačno, u okvoru tih međudržavnig dogvora je proitekao i dogovor o izimanju ruskog kredita za modernizaciju srpskih železnica i kupovinu ruskih komponzicija za prevoz putnika. Taj program se uveliko realizuje.
    Dakle, u ovom konkretnom slučaju nije nikKava reč o direknom uplitanju Rusije u srpke državne odnose nego je čovek PREDSDNIK Ruske Fedferacije Vladimir Vladimirovič Putin prosto iskoristiuo priliku i pitao sadašnjeg i budućeg premijera Srbije Aleksandra Vučića- SA KOJIM ČOVEKOM ĆEMO MI UBUDUĆE SARAĐIVATI U NOVOJ VLADI SRBIJE.
    Prema tome ako redakcija lista Danas hoće, ozbiljno da postavi to pitanje ono mora dase odnosi na to kakv je to sareadnja između Srbije i Rusije, I KOLIKO SMI TO ISKRENI U TOJ SRADNJI. U ostalom Juće su prednik Rusije i predsnik grčke takođe potpisali više međudržavnih ugvora, koji se odnsoe i na enrgente, gas, narvno it. Smatram da je van pameti napadati Rusiju u ovim oćito veoma nopvim političko ekonomskih odnosima u svetu, gde i sma nemačka, i pored uvedenih sankcija, uz pomoć svojih kopanija uveliko gradi soptveni gasovod od Rusije do Nemčke.
    Da li su oni ludi i blesavi, a mi pametni pa napadamo jednu takvu zemlju koa pšto je Ruska Federacija.
    To je pitanje koje Dans, po mneni trba da otvori, ali ozbiljno i argumentavao. A ne da smo napda, napda radi napada jer ja VOLIM AMERIKU ILI NEKE ZEMLJE EU.
    Vreme je da se ozbiljno i u našoj zemlji, počne da govori o novim geo ekonomskim odnmosima u svetu, jer je očigledno da od 2008 godine svet ide negde druge,a nariočito nakon emigranstke krize i rata ne samo u Siriji.
    S poštovanjem.
    Beograd, 28. 05..2016. Zoran Đorđević, novinar

    Tel. 060-342-06-60
    E-mail: [email protected]

  4. Сатани и политичарима(&другим врстама криминалаца!) – не веровати 🙂

  5. Ono što smo znali potvrdjeno je: od 1944. pa do danas smo pod ruskim uticajem, pa vladar koji ne prihvat njihovu „medicinu“ biva smaknut.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 26. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Maja Cetković - E-play

Dnevnu novinu Danas jako cenim i poštujem pre svega zato što je jedna od retkih koja ima rubrku o kulturi i sceni.