Koalicija "Moramo" u Nišu: Našim članovima pretili da će im paliti kuće 1Osnovna škola Sveti Sava u Nišu: Foto čitalac Danasa

Predstavnici koalicije „Moramo“ u Nišu saopštili su danas da su izbore u tom gradu i okolini pratile brojne neregularnosti, a da su nekim njihovim članovima pretili i paljenjem kuća.

Oni su, na konferenciji za novinare, kazali da je nergularnosti bilo od samog sakupljanja potpisa do zaključivanja izbora i najavili da će pokrenuti postupke kako bi sačuvali izbornu volju i svaki glas građana.

Kandidat za narodnog poslanika koalicije „Moramo“ Slaviša Dinić rekao je da su na dan glasanja pojedini članovi biračkih odbora koji su predstavljali vladajuće partije insistirali da ostali članovi napuste biračka mesta i ne prisustvuju brojanju glasova.

„Čak je išlo dotle da su u Merošini članovima naše koalicije pretili da će im paliti kuće“, kazao je Dinić.

On je kazao i da Gradska izborna komisija onemogućava njihove predstavnike da ostvare uvid u biračke spiskove na biračkim mestim 23 i 24 u gradskoj opštini Pantelej, tako što na sve načine odugovlači odlučivanje o njihovom zahtevu.

„Osnovano sumnjamo da je na tim biračkim mestima bilo zloupotreba“, kazao je on.

Kandidatkinja za narodnu poslanicu koalicije „Moramo“ Dragana Milutinović kazala je da su veliki problem bili i „fantomski birači“, odnosno glasači koji su prijavljeni na adresama na kojima nikada nisu živeli, a vlasnci stanova ih ne poznaju.

„Dobili smo ovlašćenja od građana da pokrenemo postupke i utvrdimo ko je ta lica prijavio, kakvo svojstvo imaju i sa kojim statusom su na njihovoj adresi”, kazala je ona.

Dodala je da “takvih slučajeva ima mnogo na teritoriji Niša, u svim gradskim opštinama“.

Više informacija iz ovog grada pogledajte na posebnom linku.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari