Koalicija na vlasti i dalje stabilna 1Foto: www. wikipedia.org

Odbornica iz vladajuće koalicije Valentina Gavrilović prešla je nedavno u opozicioni klub SNS, ali se nije mnogo narušio odnos snaga u šabačkoj skupštini.

Ona je kao razlog navela neslaganje sa vođenjem lokalne politike, da se Šabac sporo razvija i da to jedino može uz pomoć republičke vlasti i SNS. Ovo je treći prelazak odbornika iz vladajuće koalicije okupljene oko Zajedno za Srbiju, a prethodna dva odbornika prešla su u redove SPS. U međuvremenu je dvoje odbornika sa izborne liste SPS napustilo ovaj klub, a iz SNS jedan odbornik. Po sadašnjoj konstelaciji snaga vladajuća koalicija ima 39 odbornika od ukupno 69, što čini stabilnu većinu.

U saopštenju parlamentarne većine navodi se da su građani dali mandat za sprovođenje razvojne politike, zapošljavanja, realnog odlučivanja građana o najvažnijim pitanjima, izgradnju infrastrukture, za unapređenje školstva i zdravstva, i da se „podržavajući kulturu borimo protiv tabloidizacije i pretvaranja života u rijaliti programe“. „Već pet godina lokalna opozicija bavi se isključivo pokušajima, da kupujući i otimajući odbornike skrši izbornu volju građana. Zaslepljeni pohlepom za vlašću opozicija radi protiv životnih interesa svojih sugrađana“, rečeno je u saopštenju. 

Za pet godina u osam stranaka

Eklatantan primer promena stranačkih dresova jeste prelazak doskorašnjeg direktora Doma zdravlja dr Branka Vujkovića u redove SNS. Za ovih pet godina on je promenio čak osam stranaka: G17, DS, URS, PUPS, Zapadna Srbija, SDPS i „Pobeda za Šabac“. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari