Koje države su priznale Kosovo, a koje nisu? (INFOGRAFIKA)

Ostavite komentar


  1. Priznale su zemlje koje se jos uvek najvise pitaju: Amerika, Francuska, Nemacka i Britanija. A nepriznavanje od strane Rusije i Kine ce nas skupo kostati.

  2. One koje priznale Kosovo po MP ne mogu da povuku priznanje! To cista propaganda Vucica za domacu upotrebu.

  3. Нико није признао што је хтео већ што су му завртали уши.Народ Црне Горе први то никако не жели а и није било гласања о томе.Значи теоретски нико не признаје Косово.

  4. Infografika je jedno (istražiti šta), a ovde priložene sličice drugo, tj. samo spiskovi sa kartom kao pozadinom.

  5. многе од ових земаља које не признају де јуре Косово, де факто је признају. Грчка, на пример, признаје њихове пасоше, има неке дипломатске односе итд.

  6. Međunarodno pravo ne poznaje instituciju “povlačenja priznanja”. To je obična Vučićeva izmišljotina da drži strah i odugovlači do besvijesti kako bi što dulje ostao na vlasti. To i slijepci vide!

  7. Ako može neko da izračuna koliko ljudi stoji iza zemalja koje su priznale i koliko iza zemalja koje nisu priznale

  8. Од шест највећих држава пет га није признало са око 3,4 милијарде становника.

  9. Mislim da ce i Avganistan da povuce priznanje,jer vise nisu ispod americke cizme.

  10. Neke države su priznale tz nezavisno Kosovo pod pritiskom, a neke tek onako jer i ne znaju de je Kosovo. Ja samo znam da će Kosovo i Metohija samo jedno vreme će biti van ingerencija vlasti Srbije, ali nikada neće biti van Srbije. Trpen-spasen. Treba nastaviti sa aktivnošću o povlačenju priznanja. Nije tačno da je to nemoguće po tz međunarodnog prava…

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 20. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Milan Stanković - SevdahBaby

Danas je verovatno poslednji bastion profesionalnog novinarstva u Srbiji.