Kolika je cena najskuplje srpske reči?

Ostavite komentar


  1. pa nekako iz ovog clanka razumem nekako da ce ovaj jos da vlada decenijama, sto znaci da je bolje svim normalnim i slobodno mislecim ljudima, da najbolje odu iz ove nazovi drzave!

  2. Mnogi su zgroženi defetizmom koji se ispoljava u pogledu KiM. Deo teritorije i naroda se nudi kao ulaznica u EU, ali „da i mi štogod dobijemo“. Običnom čoveku ostaje samo da pamti da današnjom Srbijom upravlja samo jedan čovek i samo on može biti kriv. Odvajanjem KiM poručili bi da ne želimo suživot sa drugima i da nismo spremni da poštujemo druge. To bi bio jak razlog za brigu građana Srbije koji nisu Srbi, i može biti poziv na nova razgraničenja na severu, jugu, istoku i zapadu Srbije, neki to slikovito zovu „paranje džempera“. Svidelo se to nekome ili ne, najsigurniji korak za Srbiju bio bi poziv Albancima na zajednički život u Srbiji i uzdržavanje od bilo kakvih statusnih pregovora. U protivnom, gledanjem na KiM kao na „kamen oko vrata“ samo ćemo kandidovati druge delove Srbije da budu novi kamenovi oko vrata.

    1. Srbija je van Kosova cinjenicno vec od 1974 god.Svaki povratak Srbije na Kosovo posle te god. je invazija.A posle 1999 god. najzad i 2008 ,samo nacionalisticka retorika iz Bg.je neprihvatljiva za Kosovo i MZ.Ovih dana zajednicko patroliranje KFOR-a i srpske zandarmerije pokrenuta je lavina politickih izjava o ugrozavanju suvereniteta Kosova.Nije sad Kosovo tek izasla sa Otomanske Imperije kao 1912 god.kad je Srbiji na mig dozvoljeno okupiranje njene teritorije.

      1. @Hajro

        Da li si svestan koliko si kontradiktornosti i nebuloza nagurao u samo jedan komentar?

Ostavite komentar


Politika

Zajedno Vojvodina: Desetak odbora napustilo stranku zbog raspuštanja odbora u Novom Sadu i Pančevu 10

Zajedno Vojvodina: Desetak odbora napustilo stranku zbog raspuštanja odbora u Novom Sadu i Pančevu

Nakon što je centrala stranke Zajedno, zbog najave učestvovanja na loklanim izborima 2. juna, danas raspustila odbore u Novom Sadu, Nišu i Pančevu, iz solidarnosti i odbijanja centralističkog tretmana, članstvo i rukovodstvo još desetak gradskih odbora, među kojima su Zrenjanin, Kula, Sombor, Srbobran, Kikinda, Vrbas, Subotica i Novi Bečej, momentalno je podnelo ostavke, saopšteno je danas iz pokrajinskog odbora Zajedno Vojvodina.

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Slobodan Georgiev, novinar

Danas čitam od prvog broja. Kada se pojavio ’97. posle protesta izgledao je kao nešto što nam treba i ostao je tu sve ove godine.