Koliko desno je dovoljno desno?

Ostavite komentar


  1. No osnovu cega su Vam Nacional-socijalisti – desnica?
    Valjda samo ime – Nacional -SOCIJALISTI – podrazumeva da su to socijalisti, odlosno, levica!
    Desnica u Srbiji su bili samo DHSS pokojnog Batica i SPO.

    1. Za sve nas iz Antife fašist je svako ko nema našu potvrdu da nije fašist. Možda i nije fašist ali ga tako samo preventivno kvalifikujemo što kažu zlu ne trebalo. Mi nismo fašisti po defaultu za druge važi da jesu dok ne dokažu suprotno. Nekad u bolja vremena pošalješ ih u gulag pa nek se dokazuju. Prosto ko pasulj.

    2. Ne znam gde se u tekstu pominju nacional-socijalisti .Sto se tice istoimene Hitlerove stranke ,objasnjavati kako je to nacisticka stranka,dakle hijerahijski rasno,nacionalno i da to nije desno,nego da je to levo jer se eto u imenu spominje socijalizam,naravno ne zato sto su socijalisti nego da bi ubrali glasove iz tog birackog tela,u ostalom kakav im je bio odnos prema komunistima dovoljno govori koje su orijentacije.Sto se tice desnice u Srbiji,to je i Srs i Sps 90-ih donekle,kao i Spo i DHSS, DSS i sada Narodna stranka i Dveri.Sto je u porednju sa levim opcijama sadrzajan repertoar,nemojmo samo o tome kako je Ds levo ili ne daj Boze Sps .

      1. Levica i desnica se ne dele po odnosu prema naciji – vec po odnosu prema privatnoj svojini!
        Svaka nacionalo, patriotski ili verski orjentisana stranka je stranka levice – jer kolektivno stavlja ispred licnog-privatnog!
        Svaki kolektivizam je levica. SPS, SRS, DSS, Dveri, Cetnici Draze Mihajlovica (da – Cetnici su bili ekstremna levica, sa malom razlikom u odnosu na Komuniste – da im je ciljna grupa bio seljak, a ne radnik. Oba pokreta su mrzeli grad i bogatase).
        Dakle, razlika izmedju internacionalnog i nacionalnog socijalizma je razlika izmedju komunista i nacional-socijalista.

  2. Koliko smo paranoicni pa da je dovoljno samo da se pomene ime Vladimra Bebe Popovica i sve je najmracnija zavera…Svakim danom je sve jasnije da je uvek bio u pravu…

  3. Samo donekle odgovarajuca analiza i jos slabija sinteza. Nisu navedeni svi „desnicari“ ni u vlasti ni u opoziciji. Autorski tekst mora da ima vecu tezinu, vise istrazivackog novinarstva. Postoji potencijal ali on mora da se brusi. Na svakog Vacica navesti po jednog Parovica, na srs mladju djordjevica; nema snage bez faktografije. Sta ce canak, ceda ili zivkovic u celoj prici? Toliko.

  4. Nikad nije dovoljno desno. Bice i desnije dok skroz ne poludimo od desnog. A onda ce doci komunisti.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Igor Brakus, radijski voditelj

Kao što sam naziv kaže, ako danas ne saznamo ono što se dogodilo danas, već sutra će biti kasno.