Komersant: Vučić sada mora da napravi izbor

Ostavite komentar


    1. Lepo si prepisao tekst sa uputstva i učestvovao u širenju laži. Ako uskoro ne da Kosovo donesi mi ja ću da pojedem taj papir, u suprotnom progutaj svoje dostojanstvo ako je išta ostalo.

      1. To su pričali i pre prošlih, i pre predprošlih izbora, a svi smo svedoci da od toga nije bilo ništa.

        1. Na žalost, moram da se složim sa Vama. I na jednoj i na drugo strani, samo ostrašćeni i zagriženi sa koncentrisanom mržnjom protiv jednih ili drugih.
          Ni ovde, ni u bilo kom elektronskom komentarisanju, nisam naišao na objektivni pristup: ono što je dobro, pohvaliti, ono što ne valja kritikovati, nego samo crno belo: klanjanje bezgrešnom vođi ili mržnja i podrška svakom nedobronamernom tekstu raznih evropskih medijskih kuhinja. Koliko smo ograničeni ili da li su svi komentari instruirani iz jedne ili druge kuhinje, kako bi se površni čitaoci, neveli na navijanje za jednu ili drugu stranu do imbecilnosti.

    2. Ha ha ha ha ha, da, nastaviće da radi isto što i do sada. Pljačkaće budžet ‘spremajući’ pomoć Srbima na KiM, ali taj novac niko neće videti, sem članova bande.

        1. Ako je suficit u budžetu, zašto ne smanji poreze ili smanji spoljni dug? Na ovo pitanje postoji jednostavan odgovor. Nema suficita u budžetu.

    3. Vučić je prodao srpske interese na Kosovu potpisivanjem briselskom sporazuma kojim je proterao državu Srbiju sa Kosova i predao policiju, sudstvo, tužilaštvo i sve ostale institucije pod valst lažne države Kosovo i Hašima Tačija.

    1. Ja bih najiskrenije voleo da si u pravu ali sam duboko ubedjen da gresis…da li namerno ili stvarno verujes u to ne znam ali vrlo brzo cemo saznati sta je prava istina.

    2. Ostaće kao što jeste.
      Ostavite više te fore dali ste ćoravi da ne vidite realnu situaciju na terenu?

    3. KiM odavno nije deo Srbije. Milošević ga je predao Albancima 1999. godine a u toj vladi su sedeli i Vuk Drašković (ministar inostranih poslova) i Aleksandar Vučić (ministar informisanja). Ko to (posle 20 godina) ne vidi, ili je slep (ako je slep nije gluv) ili lud. A za koga se glavni AVlijaner bori, ugasio je.

    4. Vučić je prodao Kosovo za podršku zapada koja ga održava na vlasti. Vučić je proterao srpske institucije sa severa Kosova.

    1. Ako ce to da radi na nacina kao i do sada, onda se srbima na Kosovu crno pise.

    2. Konstantin@ Hoćeš sirotinjo da ti platim kartu i smeštaj u Kosovskoj Mitrovici pa da čuješ od naroda i vidiš pravu istinu?
      Hm, pretpostavljam da te to ni ne interesuje nego si običan bot za popišavanje.

  1. Moram priznati da je izjava kako je Vucic OSVOJIO apsolutnu vecinu u Skupstini, potpuno tacna. Mi smo, dakle, imali RAT, a ne izbore. I u tom ratu je Vucic pobedio. I kao u svakom ratu, SVA SEDSTVA SU DOZVOLJENA! Sto apsolutno potvdjuje zalosnu cinjenicu da OVO nisu bili izbori.

    1. „Profesorka“
      SNS je i do sada imao vecinu u parlamentu. Jos sa prethodno fingiranih izbora.
      Sta je uradio?
      Rusenje u Hercegovackoj, afera Helikopter, lazne diplome (falsifikovane), ubistvo na naplatnoj rampi…
      Ekonomija?
      Sta je stvoreno osim bednih poslova sa pelanama?

    1. Rebeka@ sušta istina. Politika brat na brata i cinkarenje ovde je ušla u DNK.

  2. A kada je to Rusija bila protiv evropskog puta Srbije.
    I kada je Rusija kočila srpsko-albsnski sporazum o KiM?
    Srbija nije zbog Rusije odlučila da bude vojno neutralna što čak i pozdravlja NATO.
    Rusija će podržati svaki dogovor na koji pristane Srbija i to će podržati u UN.
    Naravno da će biti protiv nametnutih rešenja Srbiji pa je već došapnula Srbiji šta joj Merkelka i deo EU sprema povodom 11. Jula i godišnjice Srebrenice.
    Ali, u EU nije samo Nemačka i Hrvatska, tu su i veliki prijatelji poput Francuske i Austrije, Rumunije i Bugarske a proglašavanje Srbije za genocidni narod, revidiranje Dejton i da se Srbija natera da prizna genocid u Srebrenici neće proći ni u EU a kamoli UN ili SB zbog veta Rusije i Kine.

  3. To je skroz u redu jer ne bi bilo posteno da samo Vucic ponese teret veleizdajnika. Ako promene Ustav i priznaju Kosovo kao nezavisnu drzavu, odnosno omoguce mu stolicu u UN-u, svi poslanici i svi glasaci SNS-a bice odgovni u istoj meri kao i Vucic.

  4. Tolika moć u rukama jednog čoveka. Mislim da mu najviše odgovara ruska opcija koju podržava otkad je na vlasti,ali više neće moći tako, moraće u hladnu vodu…Došlo je vreme naplate, dosta se igrao mačke i miša, a i ovi više nemaju strpljenja za njegovo nećkanje, mudro ćutanje i govor gluposti. Setimo se Miloševića i Dejtona, pa kandidata za Nobelovu nagradu, te demokratskih bombi. Ovaj će proći mnogo gore, ponavljam vreme naplate se bliži, nestrpljivi su ovi kojima je obećanje dato. Heehee

  5. Nema sumnje da ce odluka biti prava kada pravi momenat bude dosao.Predsednik Vucic zna sta radi.

  6. Cekaju teski dani Vucica. Dobro je sto je dobio apsolutnu podrsku gradjana, sto ce biti vazno za stabilnost i moc vlade. Zao mi je sto je opozicija pretpela takvu katastrofu, ali moraju izvuci pouke iz svega ovoga. Ocito da je narod poceo da ceni konkretna dela.

    1. Ti izgleda nista ne kapiras. Ovo je upravo htela opozicija koja bojkutuje izbore, da ga istera na cistac. Vise nema vrdanja. Ako hoce da vlada kao Milo mora da se okrene od Rusije u suprotnom ce proci kao Sloba,Kostunica i Tadic. U nebranom je grozdju.

  7. Jeste u Srbiji ponovo pobedila „ratna elita“ iz devedesetih(„koja nikoga nije poslala u Hag“),ali bar u Skupstini nece sedeti osudjeni ratni zlocinci.Sta dobijamo ovom Vucicevom pobedom? 99% ce biti isto kao pre.Vucicev „drustveni inzenjering“odomacice se kao nasa realnost.Kako je opozicija podeljena i oko bojkota i oko pristupa EU ali i oko priznanja Kosova,to srpskom narodu ostaje kao jedina sansa da Amerika i EU,prestanu da razgovaruju sa Vucicem i sami potraze u Srbiji alternativu.
    Ili da rezultati Vuciceve vlasti primoraju narod da pravdu potrazi na ulici.

    1. Kada opozicija prestane da laže sebe da Vučić izbore dobija ucenama i krađom, tada će imati šanse za pobedu. Izbori se ne mogu pokrasti ako imate svoje kontrolore, u koje imate poverenje. Ucene, koje se ispoljvaju kroz razne načine kontrole za koga glasate, kao što su „bugarski voz“ i slične stvari, takođe mogu da se reše ako opozicija ima barem malo pameti i volje. Ono što ostaje su mediji. To je teško rešiti, naročito kada su u pitanju privatni mediji, ali takvo stanje je u medijima uvek i bilo. Uvek ih je kontrolisala partija na vlasti, pa to nije smetalo da se ta vlast promeni. Opozicija trenutno nema ni jedno opravdanje, iako stalno svoju nesposobnost prebacuje na vlast. A vlast se stalno nudi, praveći razne greške i afere. Problem je što u opoziciji nema pametnih ljudi, kakav je bio Đinđić, koga nisam voleo, da to i uvidi, pa spremno dočeka i iskoristi te greške. Dovoljno je uporediti Đinđića, Koštunicu i Draškovića, sa likovima kao što su Đilas, Obradović, Jeremić i ostali. Nebo i zemlja, i kao intelektualci i kao političari. Čak i Šapić pored njih deluje kao bolje rešenje. Jedini koji me podseća na tu garnituru je Jovanović iz DSS-a.

      1. Lepo nauceno, da li sendvic i dalje dobijate sa paradajzom ili su i njega ukinuli posto nam ekonomija propada?

  8. Tacno je da on mora da napravi izbor ali izbor moraju da naprave i korisnici medija. Znam jednoga koji u buduce nece pristupati ni jednom jedinom mediju u Srbiji iz zdravstvenih razloga. Kako kaze, da ne bi zakacio rak duse !“

  9. Ne verujem da su rusi u potpunosti na strani Srbije..oni igraju samo za sebe. Tu je jaka i britanska služba..onda, amerikanci se neće odreći onoga što su oteli i dodelili šiptarima, upristojiće oni njih kad bude trebalo..EU konfuzna..mislim da Vučić čeka nešto drugo i da sada želi samo da ostane ovako nedorečeno.

  10. Moje misljenje zasto opozicija nije htela da ucestvuje u izborima, je bas pitanje Kosova koje se ove ili sledece godine mora resiti. Kroz nasu istoriju kukavica i izdajica , je bilo i bice.

  11. Predsednik ce sa svojim mudrim odlukama i izuzetnim idejama uspeti da resi svako pitanje, pa i ovo u narednom periodu!

  12. Posle ovakve pobede, Vucic ce nastaviti mnogo jace da se bori za nase parce zemlje i nas narod na KIM.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zoran Panović, novinar

Mislim da bi bilo krajnje pošteno i odgovorno da se ljudi koji zaista vole Danas učlane u Klub čitalaca Danasa.