Korać: Niko do sada u istoriji Srbije nije kontrolisao medije na ovakav način

Ostavite komentar


  1. Kontrola medija, primena zakona samo na „drugima“, uništavanje institucija naročito onih koje bi trebalo da ga kontrolišu. Sve su ovo preduslovi za nekontrolisanu vlast. Uz neviđenu korupciju, samovolju i vezu sa kriminalom dobijate Srbiju danas.

  2. U trecoj deceniji 21-vog veka kontroli medija se u Srbiji pridaje prevelika vaznja. Danas je preko 65% Srbalja online, u gradovima je taj % i veci pa svaka, apsolutno svaka informacija koju ne kontrolise vlast moze doci do tolikog % stanovnika Srbije. Ogroman deo tog stanovnistva koji je online ili na kablovskoj TV mrezi apsolutno ne gleda drzavne ili medije pod kontrolom Vucica, gleda onih par TV stanica koje kritikuju njegovu vlast, cita onih par novina koje nisu pod njim, cita mnogobrojne portale koji redovno seciraju SNS vlast ili gleda na youtubeu mnogobrojne video uradke protiv Vucica. Uostalom zato ovo ovde citamo i pisemo na ovom portalu. Jedino ljudi koji su ostali u 20-veku ne vide mogucnosti interneta.

  3. Medijski zakoni su doneti za vreme vlade Zorana Đinđića, i vi ste gospodine Korać bili u toj vladi. Po tom zakonu danas rade mediji. Svaka nova vlast kupuje te iste medije, a ako im se ne „dopadaju“ oni ih gase.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 25. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Jelena Glušac, novinarka

Danas je važnije nego ikada braniti slobodu govora i kritičke misli. Zato čitam Danas.