Kosovo ne prekida briselske pregovore

Izvori Danasa iz Prištine demantuju tvrdnju šefa srpske diplomatije

Ostavite komentar


  1. SZO je u okvirima ustava R. Kosovo jer je i SZO i ustav R. Kosovo propisao i napisao Marti Ahtisari a što je ustavni sud R. Kosovo u službi aktuelne politike to je već druga priča i sama činjenica da je što se tiče ustavom zagarantovanih prava Srba i Albanaca koji su mrtvo slovo na papiru dokazuje činjenicu da Albanci sa KiM tumače ustav R. K. onako kako im se ćefne. De fakto postoji Severno Kosovo koji albanska vlast uopšte ne kontroliše, postoji deset od tridesetak opština u kojim Srpska Lista ima apsolutnu vlast, takođe S. L. podržava skupštinsku većinu i održava u životu vladu R. Kosovo pa nek izvole na prošlim izborima S. L. je bila treća stranka po snazi a ako padne aktuelna vlast sa izbornim potencijalom od oko 300.000 glasača lako mogu postati čak najjača stranka i sama birati koalicione partnere za skupštinsku većinu i vladu. To i činjenica da su u sadašnjoj vladi i skupštini sve sami optužnici za sud u Hagu za zločine UQK i da je sadašnja vlada i skupština „Sigurna kuća“ mnogo govori o celokupnoj situaciji u tzv. R. Kosovo.

    1. Na Kosovo popisom bilo 200 hiljada srba;tokom rata pobeglo u Srbiji 200 hiljada,a za Srpsku listu glasace 300 hiljada sada prisutnih srba.Koja je ta skola koju si pohadjao postovani ?

  2. . I sam Briselski sporazum jasno kaže da je jedini pravni arbitar sporazuma Ustavni sud Kosova“, ističu izvori Danasa u Prištini. Eto sta izvori znaju a gradjani Srbije ne.

  3. Samo u Srbiji moze osoba Dacicevog nivoa, biti ministar.U nekog zemlji EU ovaj tkz ministar ne bi mogao biti ni portir veceg hotela.

    1. Tvoj komentar bi imao smisao i tezinu da nemas za premijera Haradinaja a za predsednika Tacija. Gde bi ta dvojica bili u nekoj drzavi EU? Sta mislis? Lepo je imati visoko misljenje o sebi samima ali nekada bi mogli i vi Albanci da skinete ruzicaste naocare kroz koje se i predugo gledate

  4. @Djovani

    Dacic jeste komedija teska, medjutim u odnosu na tvoje Tacije, Haradinaje, i Ljimaje je gospodin, intelektualna i moralna gromada. Da bi se kvalifikovao da kritikujes Dacica, trebao bi da imas mnogo drugacije politicare nego sto ih imas. Kapish? To mogu narodi koji imaju ozbiljne, obrazovane i kulturne politicare a ne tamo neke izbacivace.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Milena Minja Bogavac, dramaturškinja

Svojevremeno čitala sam sve dnevne novine u nadi da ću tako biti najobjektivnije informisana. Od 2013. godine do danas čitam isključivo Danas.