Kosovo očekuje priznanje, Srbija traži kompromis

Završena još jedna runda dijaloga Beograda i Prištine u Briselu

Ostavite komentar


  1. Ne treba dozvoliti da nas niko ponizava. Imamo mi svoj ponos. Ispod neke granice ne treba ici. Puna podrska nasim pregovaracima. Treba im snage da istraju.

  2. Samo napred mora se pregovarati, neke stvari prosto ne mogu da im se dozvole

  3. Albanci i dalje neshvataju da ovo nisu pregovori u kojima Srbija treba da prizna Kosovo.

  4. Ulazimo u pregovore sa dve različite želje koje su potpuno suprotne i tu je zapravo problem, ali albaci prave problem zato sto neznaju za sta pregovaraju.

  5. Hašim Tači je izgubio kompas jer traži nemoguće, ni pod kojim uslovima ne smemo priznati tu nepostojeću državu sa predsednikom koji ima kriminalni dosije.

  6. Potrebna je hladna glava da bi se oduprelo provokacijama sa druge strane. Podrska predsedniku u buducim pregovorima. Vazno je da je njima stavljeno do znanja da nece lako isterati svoje

  7. Kosovo može samo da očekuje priznanje, ali se to nikada neće dogoditi, jer Srbija neće da prizna Kosovo, spremna je Srbija na kompromis ali na nezavisnost Kosova nije.

  8. Ja sam mislio devedesetih da se mi sa hrvatima nikad necemo pomiriti. Da mi je tada neko rekao da ce oni pokupovati vodece firme u srbiji , ja bih ga proglasio maloumnim; sad znam, kosovo ce vlast priznati kao nezavisnu drzavu, a kad prodje 3-5 godina mi cemo sa njima biti prijatelji i lizacemo sa kao sa brcom rodjenom: sacuvajte ovaj komentar pa cete videti:

  9. Hoće li ova osoba koja pregovara be žandara Skupstine više prevaliti preko tih napucenih usana a šta konkretno podrazumeva taj kompromis koji bi bio prihvatljiv za Srbiju? Neverovatno je koliko je sebi dao prava i slobode da na svoju ruku rešava ovo pitanje. Samovolja,samovlasce. Nadam se da ce odgovarati za sve sto je učinio kršeći Ustav i sve pozitivne zakonske propise.

  10. Sve dok Kosovo ne pristane na kompromis, resenje se nece naci. To sto oni traze je nemoguce.

  11. I sta, oni su sedeli u nekoj sobi I pricali. A nisu npr. igrali ne ljuti se covece. Ejjjj, pregovori o tolikoj imovini, ljudima, zivotu dva coveka iza zatvorenih vrata. Hahahah

  12. Zašto kažeš kompromis kad misliš na priznanje?
    Ili je stvar da se za to “priznanje“ dobije barem nešto. Kao na pr. raniji ulazak u EU, tj na mala vrata. Ali izgleda da je kolega Makron koliko juče rekao da od toga ranog ulaska nema ništa.
    A izgleda da ruku zavrću sve jače i jače.

  13. Ja sam za ulazak Srbije u EU,ali ne mogu da prihvatim ucene Albanaca i njihova nerealna ocekivanja i nespremnost za kompromis!

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 4, 5. i 6. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Miloš Timotijević, glumac

Čitajte Danas, mislite svojom glavom.