Kosovo: Poslanici partija na vlasti bojkotovali sastanak Komisije za nadzor KOA 1foto EPA-EFE/VALDRIN XHEMAJ

Predsednica komisije za nadzor Kosovske obaveštajne agencije (KOA) Ganimete Musljiu izjavila je da su poslanici partije Samoopredelenja bojkotovali sastanak komisije na kojoj je trebalo da izveštava direktor KOA Petrit Ajeti.

Musljiu je rekla da je Ajeti pozvan da informiše komisiju o saznanjima koje Agencija ima u vezi sa pretnjama smrću bivšem izaslaniku Saveta Evrope Diku Martiju.

„Nakon nedavnih izveštaja o planiranju atentata na bivšeg senatora Dika Martija od strane srpskih tajnih službi, kao predsednica komisije, koja nadzire rad KOA, pozvala sam direktora KOA da nas obavesti o saznanjima koja možda ima Agencija. Nažalost, iako su svi članovi komisije obavešteni, ovaj sastanak je bojkotovan od strane pokreta Samoopredeljenje. Smatram da je OVK iznad političkih partija“, rekla je ona.

Švajcarski mediji su preneli izjavu Martija da je obavešten od strane nadležnih bezbednosnih struktura Švajcarske da se priprema atentat na njega za šta bi se okrivili kosovski Albanci i da je zbog toga od decembra 2020. godine pod strogim obezbeđenjem policije.

BIA je odbila kao netačne i zlonamerne konstrukcije pisanje ovih medija, dok je nadležna švajcarska institucija juče u zvaničnom saopštenju objavila da su nadležne bezbednosne strukture Srbije na vreme upoznate o pretnjama po život Dika Martija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari