Kosovo: Privremeno suspendovana dva policajca zbog političkih aktivnosti tokom kampanje 1Kosovska policija Foto: N1 (arhiva)

Kosovska policija privremeno je suspendovala dva policijska službenika, jednog na dužnosti u istražnom, a drugog u graničnom odeljenju zbog sumnje da su bili uključeni u političke aktivnosti tokom predizborne kampanje, što predstavlja težak disciplinski prekršaj, saopšteno je danas.

Kako je navedeno u saopštenju, njihova suspenzija je zasnovana na zakonskim ovlašćenjima, administrativnom uputstvu o prekršajima, merama i disciplinskim postupcima u Policiji Kosova, radi nastavka daljih postupaka.

„Policija Kosova će nastaviti svoje obaveze u izvršavanju zakonskih dužnosti i ovlašćenja, profesionalno u službi zemlje i svih građana bez razlike, stoga neće tolerisati uključivanje bilo kog zaposlenog u aktivnosti ili radnje koje su u suprotnosti sa zakonskim odredbama i administrativnim uputstvima“, navodi se u saopštenju.

Portparol policije Baki Keljani je rekao da su dvojica službenika suspendovani zato što su tokom kampanje bili u pratnji političkih predstavnika i na društvenim mrežama objavljivali sadržaje u podršci određenim političkim subjektima i ličnostima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari