Kosovska policija: Bačene šok bombe u blizini policajaca, kamenicama gađali kamion u Rudaru 1Foto: RTK /arhiva

Kosovska policija izvestila je u današnjem 24-časovnom izveštaju da je prethodnog dana u opštini Zvečan registrovala slučaj napada na službena lica, odnosno policajce, ali i napad kamenicama na kamion.

Kosovska policija sve učestalije izveštava o tome da u opštinama na Severu Kosova nepoznate osobe bacaju šok bombe, preneo je Kossev.

Ove nedelje je više ovakvih naprava navodno bačeno u blizini policijskih stanica u severnom delu Kosovske Mitrovice i Zvečanu, ali i u pravcu patrole KP.

U današnjem izveštaju saopštili su da su navodno i juče u ranim popodnevnim satima u Zvečanu nepoznate osobe bacile dve eksplozivne naprave – šok bombe.

Kako navode, to je učinjeno u blizini policijskih službenika koji su bili na statičnim tačkama.

Naglašava da nije bilo povređenih, a ni materijalne štete.

Na lice mesta su izašle nadležne policijske jedinice, istraga je u toku.

Policija je ujedno juče registrovala slučaj oštećenja imovine.

Državljanin Albanije – vozač kamiona, prijavio je policiji da su ga navodno napale nepoznate osobe u selu Rudare u Zvečanu oko 19.00.

Kazao je da je barem pet osoba gađalo kamion kamenicama, usled čega su oštećena vrata, te da su potom otišli u nepoznatom pravcu.

Istraga je u toku.

Iz policije su u ovom izveštaju takođe potvrdili da je juče uhapšen muškarac sa Kosova, koji se sumnjiči da je napao novinara.

Ovoj osobi se stavlja na teret „napad“ i „učešće u gomili koja je vršila krivično delo huliganizma“.

O jučerašnjem hapšenju muškarca koji je navodno napao novinare na Severu, istog dana je izvestio kosovski ministar unutrašnjih poslova, Dželjaj Svećlja, navodeći da je hapšenje izvršeno na prelazu Jarinje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari