Kosovska policija o upotrebi automatskog oružja u Kosovskoj Mitrovici 1Foto: RTK (arhiva)

Kosovska policija, koja je danas u Severnoj Mitrovici prilikom pokušaja hapšenja upotrebila automatsko oružje, saopštila je tim povodom da su policijski službenici „bili primorani da koriste vatreno oružje“, jer se vozač prilikom pokušaja zaustavljanja automobila, nije zaustavio, navodeći da je jedan policajac povređen, dok su u vozilu pronađeni narkotici.

„Policijski službenici su tokom obavljanja posla, danas oko 12:40 časova u selu Suvi do – Severna Mitrovica, pokušali da zaustave  sumnjivi automobil radi uviđaja. Vozač automobila se nije zaustavio, napao je i udario policajca i policijski auto svojim vozilom“, navodi se u saopštenju.

Kako se dodaje, u ovoj situaciji policajci su morali da reaguju i otvore vatru.

„Kada je život policajaca bio ozbiljno ugrožen, oni su bili prinuđeni da koriste vatreno oružje kako bi zaštitili svoje živote i stavili situaciju pod kontrolu. Osim povređenog policajca (koji je udaren automobilom), prilikom upotrebe oružja, nije bilo povređenih lica“, dodaje se u izjavi.


Kako ističu, osumnjičeni vozač uspeo je da izađe iz automobila i pobegne u nepoznatom pravcu.

„U automobilu je pronađena droga za koju se sumnja da je marihuana (1,5 do 2 kilograma). Na lice mesta izašle su policijske jedinice, među kojima i službenici Jedinice za istraživanje trgovine narkoticima. Policija vodi istragu i u koordinaciji sa pravosudnim organima će preduzeti radnje na rasvetljavanju ovog slučaja i hapšenju osumnjičenog“, navodi se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari