Kosovska policija uhapsila osumnjičenog za ranjavanja dečaka i mladića srpske nacionalnosti iz Štrpca 1Foto: RTK /arhiva

Uhapšen osumnjičeni za ranjavanje dve osobe u Štrpcu, objavila je Kosovska policija u zvaničnom saopštenju.

„Regionalna policija Uroševac je, nakon intenzivnih uviđajnih radova, na terenu prikupila informacije, identifikovala i potom lišila slobode osumnjičenog A. K (M/K) starog 33 godine“, navodi KP.

Osumnjičeni je priveden na dalje istražne radnje u Regionalnu policiju Uroševac ili u Regionalni istražni sektor, stoji u saopštenju.

Kosovska policija izašla je prvobitno sa saopštenjem da su dobili informaciju oko 15 časova i 19 minuta da su danas „u selu Drajkovce, u Štrpcu, dve osobe – jedna stara oko 11 godina, a druga oko 31 godinu, povređenje iz vatrenog oružja od strane nepoznatih osoba koje su se nalazile u putničkom vozilu u pokretu“.

Vozilo je kružilo, piše KP, iz Štrpca prema Uroševcu i potom napustilo lice mesta.

„Dvojica povređenih na pružanje lekarske pomoći su upućeni u Centar porodične medicine i nakon ukazane prve pomoći, na dalje lečenje, kolima Hitne pomoći upućeni su u Gračanicu. Obojica povređenih su, prema informacijama kojima raspolažemo, van životne opasnosti“, stoji u saopštenju.

Napominju da je policija preuzela sve radnje. Prvo redovna policija, a da su zatim na lice mesta izašli policijski istražitelji i kriminolozi i Regionalnog istražnog sektora i započeli uviđaj.

Obaveštavaju i da je trenutno put koji vodi ka Štrpcu blokiran iz oba smera saobraćaja.

Prvobitno je informaciju o ranjavanju S .S. (11) i M. S, za kojeg u saopštenju stoji da ima 21 godinu, od strane, kako se navodi, Albanca, iznela Kancelarija za Kosovo i Metohiju Vlade Srbije.

Nakon što su mediji preneli tu vest, na portalu Kosovo Online izašla je vest da su lokalni Srbi blokirali saobraćaj, tražeći da napadač bude uhapšen.

I. S. je zadobio ranu u predelu nadlaktice, dok je M. S. ranjen u šaku, a obojici se metak i dalje nalazi u ruci, pa su stoga poslati na dalje lečenje u Gračanicu, rekao je medijima lekar obližnjeg Doma zdravlja, u koji su ranjeni I. S. i M. S. primljeni.

Kancelarija za KiM je otkrila inicijale obojice, dok je Kosovo Online objavio i video snimak maloletnog ranjenog dečaka iz bolnice bez zaštite identiteta maloletnika.

https://www.danas.rs/vesti/politika/srbi-blokirali-saobracaj-kod-strpca-nakon-ranjavanja-mladica-i-decaka-srpske-nacionalnostisrbi-blokirali-saobracaj-u-mestu-u-kom-je-n-pucano-mladica-i-decaka-srpske-nacionalnosti/

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari