Кostić: Nova vlada i novi izazovi za Srbe u Crnoj Gori 1Foto: FoNet/Zoran Mrđa

Potpredsednik pokreta Dveri Ivan Kostić izjavio je danas da padom vlade Zdravka Кrivokapića „dolaze nova iskušenja za srpski korpus jer se nijedna odluka u Skupštini Crne Gore više neće moći doneti bez podrške skupštinske većine koju će sada činiti i poslanici DPS-a“.

„Velika očekivanja građana Crne Gore da će defitinitvno raskrstiti sa režimom i kadrovima Mila Đukanovića nisu se ostvarila. Dritan Abazović je uz podršku DPS-a, predstavnika manjinja ali i uz svesrdnu podršku međunarodnog faktora izdao izbornu volju naroda Crne Gore, koji je 30. avgusta 2020. godine jasno i nedvosmisleno rekao da želi političke promene i promenu korumpiranog sistema koji tamo vlada 30 godina“, naveo je Kostić.

Ocenio je da je vlada Zdravka Krivokapića „vrlo smušeno i plašljivo donosila političke odluke i očigledno nije bila spremna ili sposobna, da do kraja ide u procesuiranje i lustriranje pojedinaca iz DPS-a, za koje se zna da su učestvovali u brojnim kriminalnim radnjama“.

On se osvrnuo na dešavanja oko izbora prošle godine i ocenio da je prekršena izborna volja građana Crne Gore i da je „napravljena neprirodna koalicija Dritana Abazovića, Mila Đukanovića i predstavnika manjina“.

„Najpoštenije bi bilo da se raspišu vanredni parlamentarni izbori i time pokaže visok nivo demokratije na čemu non stop insistiraju svi politički činioci“, rekao je Kostić.

Poslanici crnogorskog parlamenta izglasali su sinoć nepoverenje Vladi Zdravka Krivokapića, na predlog koalicije Crno na belo Dritana Abazovića.

Za pad Vlade glasalo je 40 poslanika opozicije i četiri poslanika koalicije Crno na belo, 11 je bilo protiv. U crnogorskom parlamentu koji ima 81 poslanika, glasalo je njih 55.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari