Kostreš: Presuda Mladiću prelomna tačka 1Foto: Medija centar

Ako presuda Mladiću ne bude tačka sa koje će se krenuti sa suočavanjem sa prošlošću, sa utvrđivanjem razmera počinjenih zločina, kao društvo ili kao društva na Blakanu imaćemo veliki problem, rekao je generalni sekretar Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš je u intervjuu sarajevskom portalu avangarda.ba.

Kostreš je rekao da je presuda Ratku Mladiću bila očekivana.

„Gledajući izricanje presude Ratku Mladiću, moram da priznam da je na mene najjači utisak ostavio kukavičluk optuženog, koji očito nije imao hrabrosti da ostane u sudnici i do kraja sasluša presudu Umesto toga, pokušao JE da napravi predstavu kako bi izbegao suočavanje sa pravdom koja ga je zasluženo stigla, rekao je Kostreš.

Mladićev kukavičluk, kako je rekao, za mene ne predstavlja iznenađenje: setite se koliko se samo godina Ratko Mladić sakrivao od Haškog tribunala, držeći na taj način i Srbiju i njene građane kao svoje lične taoce, kaže Kostreš.

Iako će presuda na doživotnu robiju na neki način žrtvama i njihovim porodicama predstavljati kakvu-takvu satisfakciju, ona, nažalost, neće vratiti stradale, niti će anulirati ono što je Mladić sa svojim zločincima počinio devedesetih.

U tom smislu, ako presuda Mladiću ne bude tačka sa koje će se krenuti sa suočavanjem sa prošlošću, sa utvrđivanjem razmera počinjenih zločina, kao društvo ili kao društva na Blakanu imaćemo veliki problem.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari