Kostreš: Rusi nam nemilosrdno eksploatišu rezerve nafte i gasa

* Liga insistira na utvrđivanju činjenica kako smo došli do toga da se najavljivani posao za desetine građevinskih firmi, ekonomski bum i ulazak Srbije u unosne poslove sa transportom prirodnog gasa, pretvori u, po našem sudu, najobičniju pljačku Srbije, ističe sagovornik našeg lista
Zamenik predsednika LSV za Danas najavljuje zahtev za revizijom sporazuma po kojem je NIS prodat Gaspromnjeftu

Ostavite komentar


  1. Ok, nisu ispunili obecanje o Juznom toku, treba Rusima vratiti njihovih 400m evra i dovidjenja prijatno!

  2. Rusija mi je u svakom slucaju bolja opcija od robovlasnicke EU, ali u ovom slucaju se ne radi o antiruskoj politici vec o realnoj pljacki koja se desava vec odavno… ovi uzeli kosovo (sa sve rudama), ovi drugi gas i naftu, treci uzeli zemlju vojvodine… sta nam je ostalo?

  3. Ne zaboravimo da pomenemo i nemilosrdno ispumpavanjeu svim NISovim stranim nalazištima, kao i pravo nad svim izvorima PITKE VODE – širom Srbije – koje poseduje NIS.

  4. Realno gledano Ligu socilaldemokrata Vojvodine vode dva ne stručna durdubaka,Čanak kafanski muzičar i njegov verni srebroljubac mali od palube ,srednjoškolac Kostreš, pa kaži i dokaži,daj jednu ekonomsku metodološku činjenicu o tome što iznosiš u javnost,čista kafanska priča.

  5. Hitno ponistimo ovaj nakaradni dogovor i zahvalimo se Rusima na cerupanju Iskoristili su nasu nesrecu i sad je dosta

  6. Vlada Tadica, Mirka Cvetkovica i Dinkica, koju su zdusno podrzavalo Nenad Canak, Bojan Kostres, Aleksandra Jerkov, je usvojila nekoliko desetina odluka kojima je bez ikakve naknade poklanjala na hiljade hektara poljo ingradjevinskog zemljista vecinski Ruskom NIS-u, ali ni tada kao i sada, o tome niko ne prica. Ti poloni su se desili od 2009-2012 godine. Sa ovom pric samo se slrece paznja sa sustinske pljacke politickog establishmenta u Srbiji koji je ogrezao u kriminalu!

  7. Bacuske da uzmu, prvi su – da daju, zadnji su. Ako im neko na ovo ukaze imace za vratom srpske i ruske rodoljube koji ce im zapevati onu neubedljivu pesmu,
    "ja tebe oslobodil ja tebe jebal". Ovo drugo traje dugo,predugo.

  8. Da li se neko setio više?! NIS treba poništiti prodaju nekako ili ga nacionalizovati. Mislim da imamo više štete ovako nego da nam Rusi okrenu leđa.

  9. Русија не може ни себи да помогне,акамоли Србији!

  10. To sa Rusima i Rusijom veze nema. Ceo taj Gasprom je u vlasnistvu jevrejskih oligarha koji pljackaju i Rusiju i Srbiju. Kada je Jeljcin dozvolio onu kaubojsku privatizaciju, 80-90 oligarha je pokupovalo za dzeparac ogromna rudna i mineralna bogatsva Rusije i od tada su postali milijarderi. Velika vecina su Jevreji (Abramovic, Hodorkovski, Jurij Milner, Mihail Fridman, Vekseleberg, German Han i drugi) Ovo naravno treba rasturiti i poslati ih u Rusiju. Energetika i voda se ne prodaju, a trebalo bi podici optuznicu protiv Kostunice.

  11. Naravno da je lova u pitanju a ne "bratski" odnosi.Ovde su do ima love a posle….."ko su ovi srbi"

  12. Колико се сећам у Москви је био Тадић и Динкић. А ако смо већ код продаје тек ће бити изненађења код телкома и епса.

  13. Zapadne banke i njihove kompanije svake godine iz srbije iznesu tri milijarde evra najmanje i o tome peta kolona i drugosrbijanci cute pa i vas list,muk i tisina onaj ko te hrani taj se i ne dira,kad budete pisali kolko zapad iznosi para iz srbije verovacu vam ovo i za ruse

  14. Vidim da je interesovanje "komentatora" za Kostrešove stavove veliko: još malo pa će se, pojedinačno, oglasiti svih 1,12 (jedan zapeta dvanaest) odsto onih koji su glasali sa liderama mu Čanka i koji podržavaju ovakav svetonazor.

  15. Ma nisu Rusi problem,oni su ispregovarali najbolje moguce za njih.One na nasoj strani koji su to potpisali treba pohapsiti!Naravno nema nista od toga i to potvrdjuje moju teoriju da je Srbija mrtva zemlja.

  16. Za razliku od EU i SAD koji su nam oteli ceo Kosmet i traže i još delova teritorije uže Srbije za Alnance.

  17. NIS a.d. je bila i ostala srpska kompanija / najveći poreski obveznik. Privatizacioni ugovori su ustvari menadžerski ugovori sa kojima se dobija pravo upravljanja. Promenama u načinu upravljanja sa NIS a.d. su višestruko povećana budžetska davanja, došlo je do investicionog buma i tehnološkog razvoja kompanije koja je sada regionalni lider u energetskom sektoru.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Milena Minja Bogavac, dramaturškinja

Svojevremeno čitala sam sve dnevne novine u nadi da ću tako biti najobjektivnije informisana. Od 2013. godine do danas čitam isključivo Danas.