Kubanski predsednik tokom evropske turneje u poseti i Srbiji 1Foto: EPA-EFE/Ernesto Mastrascusa

Kubanski predsednik Migel Dijas-Kanel (Miguel Diaz-Canel) doputovao je danas u Italiju, i to je prva zemlja njegove evropske turneje tokom koje će se sastati sa poglavarom Rimokatoličke crkve, papom Franjom, posle čega putuje u Francusku i Srbiju, saopštile su kubanske vlasti.

„Predsednik Dijas-Kanel je sada u Italiji. Sutra će se sastati sa papom Franjom, a kasnije i sa italijanskim predsednikom Serđom Matarelom (Sergio Mattarella)“, navelo je kubansko predsedništvo na Tviteru.

Sastanak sa papom predviđen je sutra tokom prepodneva a poseta kubanskog predsednika Vatikanu dolazi nekoliko meseci posle posete Havani kardinala Benijamina Stele (Beniamino Stella).

„Evropska turneja kubanskog predsednika, koja bi trebalo da se završi 24. juna, uključuje i posetu Srbiji, kao i sastanke sa vlastima evropskih zemalja“, saopštilo je kubansko Ministarstvo spoljnih poslova ne navodeći druge detalje.

Kubanski mediji su preneli da će Dijas-Kanel učestvovati na samitu o novom globalnom finansijskom paktu, koji je predviđen u četvrtak i petak u Parizu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari