Kučan: Zapad požurio sa priznanjem Kosova

Ostavite komentar


  1. Zapad je svojevremeno ishitreno priznao i Sloveniju a sve uz ogroman diplomatski pritisak Nemačke, ali ti to tada druže Kučan nije smetalo iako si znao da će po zakonu spojenih sudova to izazvati rat, etnička čišćenja i krvoproliće u ostatku Jugoslavije. Ti si sa Miloševićem dogovorio onu farsu od rata u Sloveniji jer je tebi trebala nezavisnost Slovenije a Miloševiću je trebao početak rata koji će kasnije da prenese na Hrvatsku i Bosnu. Obojica ste dobro znali da će otcepljenje Slovenije izazvati domino efekat sa ostalim republikama i da niko neće hteti da ostane sa Miloševićevom Srbijom u takvoj Jugoslaviji, pa ni Albanci na Kosovu. Ali ti i Milošević ste se lepo dogovorili, svako je od vas dvojice imao svoje planove, ti si hteo Sloveniju u EU a Milošević je hteo Veliku Srbiju, kad mu je postalo jasno da, posle propasti komunizma i raspada SSSR, neće moći da uspostavi srpsku dominaciju i svoju diktaturu u SFRJ. Za ostale te nije bilo briga, ti si svoj cilj ostvario a sada kao da žališ što Milošević nije uspeo da ostvari svoj plan kao deo vašeg dogovora.

  2. Samo je zaboravio da kaže da su i Sloveniju prerano priznali a što je praktično izazvalo rat i sve ove naše tragedije.

  3. Pa on je jedan od kreatora kosovske nezavisnosti! Da čovek ne poveruje u ovo odsustvo morala!

  4. Zapad je samo zakasnio da interveniše protiv Srbije, čime bi se zaustavio ratove na prostorima bivše YU.

  5. Kucan je roden u Kraljevu i proterani slovenacki roditelji koje je Srbija oberucke primila kao uostalom i ostale njegove sunarodnike, dali su mu srpsko a ne slovenacko ime. Odatle se vec moze po nesto zakljuciti sta su mislili o Srbima koji su ih hranili i cuvali u toku drugog svetskog rata. Na Glavnom kolodvoru u Zagrebu su slovenacke izbeglice u teretnom vozu Hrvati gadali paradajzima i jajima. A posle noz u leda i prvo priznanje Genscherovo Slovenije i Hrvatske. Posle bitke koplje u trnje drgai generali. Vi nemate vise sta da kazete, kasno je!

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bilja Krstić, muzičarka

Postoji mnogo razloga i načina da podržimo Danas. Jedan je da postanemo članovi Kluba čitalaca Danasa.