Kurc: Daleko smo od rešenja migrantske krize

*Zahvalni smo Srbiji na njenom doprinosu zatvaranju Zapadnobalkanske rute *Akcionim planom za 2017. godinu, koji sam nedavno potpisao s premijerom Aleksandrom Vučićem u Davosu, uspeli smo da identifikujemo brojne aktivnosti koje će podupreti naše angažovanje
Šef austrijske diplomatije govori o razlozima današnje posete Beogradu

Ostavite komentar


  1. Pustanje migranata u je mac sa dve ostrice… Pustanjem u zemlju dovodite sebe u opasnost od potencijalnih eroristickih napada, a ako ih ne pustite opet dovodite sebe u opasnost od terorizm, jer ih niste pustili, a isto tako, ljudima kojima su zaista zivoti ugrozeni uskracujete pravo na spas i zivot.

  2. Ja gledam ovo sa druge strane i mislim da dobro rezonujem. Evropska unija zeli da se osloni na nas u resavanju problema migrantske krize,sto je jeda velika cast.

  3. Zaista me živo interesuje šta su to druge zemlje učinile sem podizanja barikada, zidina i žice!? Gde nestade onaj duh dobročinstva!? Naša zemlja treba mnogima da bude primer kako se postupa sa ljudskim bićima!

  4. Doci ce da podrzi akcioni plan,pa da onda na pres konferenciji malo pohvali vladu Srbije a nas premijer da iskoristi da malo vise prica o svemu sto mu smeta u Srbiji kao sto je uradio i na pres konferenciji sa crnogorskim premijerom a da sve to bude prolg u sutrasnje obracanje na RTSu.Zivi bili pa videli sto kaze nas narod.

  5. Srbija je uvek imala dobre odnose sa Austrijom po pitanju spoljnopolitičkih odnosa. Tako će i sad zajednički naći rešenje. Kurc uvek moze dati podrsku i savet za resavanje daljih pitanja migracije i ulaska u EU.

  6. Srbija će dati sve od sebe da zaštiti sebe i Evropu, mi Srbije je štitimo već vekovima. Boj na Kosovu 1389 je bio odbrana ne samo Srbije, već i Evrope od turske najezde.

  7. Sebastijan je neko ko moze mnogo da pomogne Srbiji i nadam se i da hoce.Srbija je zaista uradila mnogo pop itanju migrantske krize. Mozemo da uradimo jos mnogo toga, ali nam je potrebna pomoc Eu i njihovih zvanicnika.

  8. Nažalost tome se ne vidi kraj, a zarad istine najviše su na udaru , migrantske krize zemlje Balkana koje sa tom krizom nemaju nikakve veze, niti su je bilo čime izazvale ili isprovocirale.

  9. Migrantska kriza je globalni problem koji su izazvali Amerikanci izazivajuci ratove po celom svetu i prvobitno naoruzavajuci islamiste. I sada, umesto da se njima obija o glavu, cela Evropa je uvucena u tu pricu, a Srbija je na prolazu.

  10. Odlicno sto dolazi po tom pitanju, migrantska kriza je resiva samo zajednickom saradnjom, a on se do sada pokazao se kao veliki prijatelj Srba i sa smo uvek imali uspesne i konstruktivne razgovore.

  11. Mozda se resenje migrantske krize ne nazire, ali Srbija je stvarno dala svoj maksimum da ispostuje sve sto je dogovoreno. I o svakom migrantu se brinula na najbolji nacin. I neke zemlje EU bi mogle da uce od nas.

  12. Vučić i Kurc uvek imaju konstruktivne razgovore.Lepo je što u nama vidi dostojnog savetnika za važna pitanja i probleme, posebno ovaj što se tiče migranata.Svi vide naš trud i zalaganje da se smeste u prihvatne centre, nahrane i zbrinu i to svakako ne bi smelo da prođe nezapaženo.

  13. Znači opet smo mi krajišnici,nekada austrougarski a danas euroatlantski,e do k…. napredak.A naše samoupravne snage nacionalnog osvešćenja,već 25 godina žive na visokoj nozi,tvrdeći da smo ostvarili vekovne snove…

  14. Srbija je dokazala da se svim silama bori protiv zloupotreba oko ove migrantske krize. Takođe, pokazali smo i da smo spremni da pomognemo i tim ljudima koji bi da idu u Evropu kao azilanti.

  15. Drago mi je što se visoka predstavnica Mogerini lično tako aktivno angažuje u dijalogu. Dva sastanka koje je nedavno sazvala značajno su doprinela smirivanju tenzija koje su se bile pojavile poslednjih sedmica. Dijalog ostaje bez alternative. Veoma se nadam da će obe strane svim snagama ići napred u sprovođenju sporazuma, poručuje šef austrijske diplomatije. Srbija i Austrija i trebaju da jačaju bilateralne odnose i da obe države ojačaju svoje ekonomije.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 11. i 12. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Jelena Glušac, novinarka

Danas je važnije nego ikada braniti slobodu govora i kritičke misli. Zato čitam Danas.