Kurti: Nećemo da zavisimo od Srpske liste

Ostavite komentar


  1. Kamo srece da je i u Srbiji vise Aljbin Kurti-ja. Pre bi se izvukli iz kaljuge i laznog patriotizma kojima politicari zamajavaju narod zadnjih decenija.

    1. Za razliku od Tacija i Haradinaja koji su za vecinu srba ratni zlocinci iako nisu osudjeni, ovaj covek je pobedio na kosovskim izborima i sa partijom koju je osnovao Ibrahim Rugova ce formirati kosovsku
      Vladu, prvu koliko toliko demokrstsku u odnosu na predhodne i u odnosu na nasu marionetsku u Beogradu.
      To sto g. Kurti kaze da Srpska lista nije politicka partija vec drzavni projekat Vucica
      to znaju kosovski Srbi ali ne smeju da to javno izgovore jer bi neki od njih na zalost mogli da prodju kao Oliver Ivanovic.
      Zameram g. Kurtiju sto je za N1 televiziju izjavio da je Oliver Ivanovic bio ratni zlocinac jer to zaista nije bio i nadam se da ce se g. Kurti potrudiri da pravosudje
      na Kosovo najzad otkrije ubice i nalogodavce g.
      Ivanovica!

      1. Vi gospodine Aleksicu ne shvacate da su svi i bukvalno svi punoletni i sa kosovskim dokumentima, sto u prethodnim izborima nije trazeno, dakle, skoro 50.000 Srba izaslo i glasalo za Srpsku Listu. Zamerate „Gospodinu“ Kurtiju sto je za Olivera rekao da je ratni zlocinac a to niste zamerili Tadicu, Borku Stevanovicu, Dacicu, Radi Trajkovic koji su ga zajedno Tacijem uhapsili jer nije hteo da podrzi Briselski Sporazum da bi se i Kurti a i mnogi Srbi posle njegovog ubistva sijerili kako su albanski kazamati za Olivera bili: „Sigurna kuca“…
        Nego, Kurti je zeznuo sam sebe i umesto sigurne vecine sa Rugovinim LDK i Srpske Liste i vladom of svega 12 ministarstava, sada mora da pravi koalicije Koji ce traziti ministarstvo a svako ministarstvo donosi jos jedno ministarstvo za Srpsku Listu… Mutna rabota i vlada ce biti formirana tek u januaru a mozda ni tada.

        1. E pa Miodraze, mozda ste iz Peci ali sam siguran da ne zivite vise na Kosovu.
          Ako su svi Srbi glasali
          za Srpsku listu i to je Vama normalno onda
          ste Vi sigurno bot SNS-a i Vucica.
          Inace sto se tice Briselskog sporazuma malo se informisite, Tadic nije hteo to da potpise i onda je paa u nemilost gospodje
          Angele Merkel.
          E tu nastupa Vas Vucic,najveci izdajnik
          srpskih interesa u novijoj istoriji koji bi zarad malo vlasti prodao i
          porodicu a kamoli narod i to je dokazao
          nebrojano puta.

          1. Ja uvek podvlacim da sam interno raseljeno lice sa KiM, doduse i sa boravistem u Gorazdevcu i sa dokumentima R. Kosovo pa sam mogao da glasam za Srpsku Listu. Ako sam neciji bot, a nisam, bio bi bottom iskljucivo Srpske Liste jer je ona moje cedo tj. na ovim i drugim forumima sam, posle peticije kosmetskih Srba sa preko 40.000 potpisa i da se tako ujedinjeni, kao nekada Rugovina LDK mogu biti bitan faktor na KiM politickom nebu. Poceli su sa dvadesetak hiljada da bi za dve i po godine narasli dva i po puta. Osvojili su apsolutnu vlast u deset od dvadesetpet kosovskih opstina, sto ni jedna albanska partija nije. I najvece partije na KiM imaju vlast u jednu-dve opstine. Haradinaj ima vlast u Junik npr. seoce kraj Decana.
            Ko je potpisao i ispregovarao Briselski Sporazum (Borko Stevanovic DS), Dacic a predsednik drzave je bio Tadic. Tadica je srusila Pesick sa njenim Belim Listicima i kampanju koju je vodila preko RSE i Danasa gde sam sa preko dvestotine komentara molio da puste Tadica da zavrsi posao oko KiM.
            To i nista vise me vezuje za Vucica jer on jedino zeli i moze da razresi kosmetski Gordijev cvor. To zele i onih 50.000 sto su glasali za Srpsku Listu, to zele 250.000 proteranih Srba i Roma, ali, naravno da ne zele oni koji bi da im KiM bude slagvort za proglasavanje izdajica i razna etiketiranja.
            O nacinu kako ce se resiti kosmetsko pitanje sam vise puta pisao.

          2. Ako je Miodrag iz Peci „bot SNS-a i Vucica“, da li ste Vi bot ovoga „Kurte“? Ako je Miodrag svrstan u Vuciceve botove zato sto govori u korist Srpske liste, zar nije, shodno Vasem nacinu razmisljanja doci do zakljucka da ste i Vi neciji bot, u ovom slucaju Kurtija i albanskih interesa?! Gospodine Aleksicu, kao neko ko je malo ziveo na Kosovu i Metohiji, siguran sam da je mrznja Aljbina Kurtija prema Srbima, nista ne razlikuje od mrznje Tacija iloi haradinaja, kao i 99% Albanaca. To je vec genetska mrznja i ko toga nije svestan predstavlja uobicajenu „srpsku ovcu za sisanje“. Mrznja je ista bez obzira da li je u pitanju Taco, Haradinaj, Kurti, ovcar iz Rugovske klisure ili onaj koji se hrani nan kontejneru u Pristini. Sta kazete, zamerate Kurtiju sto je Olivera Ivanovica nazvao ratnim zlocincem? Pa to misle svi Albanci covece?! Zar je to za Vas tajna?

  2. ja sam ove stvari gledao pre 30 godina. imam utisak kao da me prati delirijum tremens. ovo je neverovatno

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 4, 5. i 6. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Milena Minja Bogavac, dramaturškinja

Svojevremeno čitala sam sve dnevne novine u nadi da ću tako biti najobjektivnije informisana. Od 2013. godine do danas čitam isključivo Danas.