Kurti o Ivanoviću: Ivanović bio aktivan tokom rata na Kosovu i proterivanja Albanaca sa severa 2000. 1Foto: print screen Kosovo online

Kosovski premijer Aljbin Kurti reagovao je sinoć, povodom šeste godišnjice ubistva lidera Građanske inicijative „Sloboda, demokratija, pravda“ Olivera Ivanovića, kriveći Beograd za njegovu smrt, prenosi Kosovo online.

Kurti je na društvenoj mreži „X“ napisao da je Ivanović bio aktivan tokom rata na Kosovu i proterivanja Albanaca sa severa 2000. godine, te da ga se Beograd plašio kao svedoka.

„Oliver Ivanović je bio aktivan tokom oba: rata ’98-99 i proterivanja hiljada Albanaca sa severa februara 2000. godine. Beograd ga se plašio kao mogućeg svedoka Euleksa. Danas, šest godina posle njegovog ubistva u Severnoj Mitrovici, njegove ubice i dalje slobodno šetaju Srbijom“, naveo je Kurti.

Ivanović je ubijen 16. januara 2018. godine ispred prostorija stranke u Severnoj Mitrovici, sa šest hitaca u leđa, a do sada nije utvrđeno ko su nalogodavci i počinioci tog zločina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari