Kurti: Predlog EU dobra osnova za razgovore o normalizaciji odnosa 1foto: EPA-EFE/MILAN KAMMERMAYER

Premijer Aljbin Kurti rekao je da je danas razgovarao sa izaslanicima Evropske unije, Sjedinjenih Američkih Džava, Francuske i Italije o dijalogu i predlogu EU, koji je dobra osnova za dalje razgovore ka punoj normalizaciji odnosa sa Srbijom, usredsređenih na međusobno priznavanje.

 

„Danas sam ugostio izaslanike EU, SAD, Nemačke, Francuske i Italije da razgovaraju o dijalogu i predlogu EU, koji je dobra osnova za dalje razgovore ka punoj normalizaciji odnosa sa Srbijom, usredsređenih na međusobno priznavanje. Zahvalio sam im se svima na angažovanju i posvećenosti“, naveo je Kurti na Tviteru, prenosi Kosovo onlajn.

Specijalni izaslanik EU za dijalog Kosova i Srbije Miroslav Lajčak nazvao je sastanak sa premijerom Aljbinom Kurtijem otvorenim i iskrenim, ali je i dodao da susret nije bio lak i da je međunarodna delegacija očekivala više razumevanja za predloge koje je iznela.

Lajčak je dodao da je fokus razgovara bio na evropskom predlogu za normalizaciju odnosa Kosova i Srbije.

„Došli smo sa snažnom delegacijom koju čine EU, SAD, i visoki predstavnici Francuske, Nemačke i Italije, što je signal da smo posvećeni normalizaciji odnosa. Sve te sile su snažno stale iza toga. Cilj sastanka je bio da razgovaramo o predlogu o normalizaciji koji smo predstavili u septembru, a zatim u decembru. Sastanak je trajao više od dva sata što samo po sebi pokazuje da nije bio lak, bio je dug, ali otvoren i iskren“, rekao je Lajčak.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari