Lavrov: Moskva zahteva poštovanje rezolucije 1244 o Kosovu

Susret šefova diplomatija Srbije i Rusije Ivice Dačića i Sergeja Lavrova

Ostavite komentar


  1. U izvestaju ruske drzaven agencije TASS sa istog ovog sastanka nema ni reci o Rezoluciji 1244 i recima Lavrova da podrzava celovitost Srbije, vec je samo apostrofirana dilema da li ce Putin pristati da u Pekingu na samitu Jedan put, razgovara sa predsednikom Srbije, i naravno prica o izlozbi o 14o godina diplomatakih odnosa Rusije i Srbije, u nasoj ambasadi.
    Prema tome veliko je pitanje kakav je konacni stav Rusije o Kosmetu. Ili je po sredi drugo-da Putin vise ne racuna na ove neosioce vlasti, pa se kljucno pitanje Kosmet i ne pominje u ovom izvestaju TASS-a iako je bez sumnje bilo reci o tome na sastanku.

    1. Koncepcija Rusije je pljacka Srbije do iznemoglosti. Malac Putin je od Balkana digo ruke i sa Tacijem u Parizu ruca a nas Mesija bez bedza obigrava da se slika. Izvoz za Rusiju 5,88 procenata totalno beznacajan . 1244 JE VAZIO DO REFERENDUMA SAMO a referendum bio i mi mozemo da uzmemo dva belutka i da kunemo. Uskoro cemo ici na Kosovo da radimo ko u Sloveniju Crnu Goru itd. Mnoge Srpske firme prelaze na Kosovo zbog manjeg poreza i sigurnosti. Zapamtite da ste sigurniji na Kosovu nego u Beogradu. Stopa kriminala daleko od nase skoro zanemarujuca. Ko pomene da salje vojsku na Kosovo da cuva manastire nesto hoce od Srbije. Rusi pricaju o 1244 ajd da pricamo o Fijatu o jabukama itd da ne pominjem nasu naftu i gas koju bespomucno vade i deru nas

  2. Izjava Dacica da Srbija „nije u stanju da zastiti nacionalni i drzavni interes bez podrske Rusije“ ,otvoreni je poziv Rusiji da stane u odbranu Vucicevog propalog predloga,koji su svi odbili,o „razgranicenju“i podeli teritorija,cime smo ponovo,od strane istih aktera,stavljeni pred dilemu i „pred novim bitkama,koje mogu biti i ratne“. .

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 4, 5. i 6. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bilja Krstić, muzičarka

Postoji mnogo razloga i načina da podržimo Danas. Jedan je da postanemo članovi Kluba čitalaca Danasa.